Rakennuslupia myönnetty enemmän kuin vuosi sitten – Asuntojen rakennusluvissa 26 prosentin nousu

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin touko-heinäkuussa yhteensä 11,1 miljoonaa kuutiometriä, mikä on 6,8 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Asuntorakentaminen on ollut viime vuodet kovassa vauhdissa, ja sen taso näyttää myös jatkuvan hyvänä. Kuva: Aake Roininen

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin touko-heinäkuussa yhteensä 11,1 miljoonaa kuutiometriä, mikä on 6,8 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Asuinrakennushankkeille rakennuslupia myönnettiin ajanjaksolla 3,7 miljoonaa kuutiometriä. Se on 26 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Muun kuin asuinrakentamisen kuutiomäärä väheni vuodentakaisesta 0,7 prosenttia.

Asuinrakennushankkeiden 3,7 miljoonasta kuutiometristä kerrostalohankkeiden osuus oli 1,9 miljoonaa ja pientalohankkeiden 1,7 miljoonaa kuutiometriä. Kerrostaloille myönnetty kuutiomäärä kasvoi 28,7 prosenttia ja pientaloille myönnetty kuutiomäärä 21,1 prosenttia vuodentakaisesta.

Rakennuslupia myönnettiin touko-heinäkuun aikana kaikkiaan 11 361 asunnolle. Määrä on 27,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Samalla ajanjaksolla aloitettiin kaikkiaan 13 946 asunnon rakentaminen, joka on peräti 45,4 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Valmistuneita asuntoja oli 8 582 kappaletta.

Käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi kasvoi touko-heinäkuun aikana 0,9 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi 8,8 prosenttia, kun taas muun kuin asuinrakentamisen volyymi väheni 4,6 prosenttia. Samaan aikaan rakennushankkeita aloitettiin kaikkiaan 11,6 miljoonan kuutiometrin edestä. Asuinrakentamisen aloituksia oli 4,3 miljoonaa kuutiometriä, mikä on 36,7 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuslupia myönnetty enemmän kuin vuosi sitten – Asuntojen rakennusluvissa 26 prosentin nousu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat