Sitowise kasvoi, mutta tulos supistui – tilauskanta ennätykselliseksi

Keväällä Helsingin pörssiin listautuneen suunnitteluyhtiö Sitowisen liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä 15 prosenttia 39,4 miljoonaan euroon. Samalla yhtiön liikevoitto kuitenkin kutistui vajaalla kymmenyksellä 4,0 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Pekka Eloholma.

Toimitusjohtaja Pekka Eloholman mukaan liikevaihdon kasvu oli yhtiön odotusten mukaista. ”Orgaanisen kasvun tielle pääsimme Infra- ja Digitaaliset ratkaisut -liiketoiminta-alueissa sekä Ruotsissa”, hän sanoo tiedotteessa.

Yhtiön tilauskanta kasvoi kolmanneksen 153 miljoonaan euroon. Tilauskanta oli yhtiölle ennätyksellinen.

”Päivitimme vuosi sitten teettämämme markkinatutkimuksen syksyllä. Tuoreen ennusteen mukaan sekä infra- että rakennusalan konsulttimarkkinat kasvavat lähivuosina entistä nopeammin niin Suomessa kuin Ruotsissa. Tätä tukee jälleen ennätystasolle kohonnut Sitowisen tilauskanta, joka on kasvanut hyvää vauhtia vuoden alusta alkaen.”

”Rakennusmateriaalien kustannusinflaatio ja saatavuusongelmat näkyvät yhä projektien käynnistymisen ja etenemisen hitautena, mutta rakennusalalla yleisesti ennakoidaan käännettä parempaan ensi vuoden aikana.”

Eloholman mukaan yritysostot ovat yksi kasvustrategiamme kulmakiviä ja yhtiö jatkaa useita käynnissä olevia neuvotteluja loppuvuoden aikana.

Sitowise ei ole julkaissut taloudellista ohjeistusta vuodelle 2021.

Sitowise 7–9 2021/7­–9 2020

  • Liikevaihto, milj. euroa 39,6/34,4
  • Liikevoitto, milj. euroa 4,0/4,4
  • Tilauskanta, milj. euroa 153/115
  • Henkilöstö keskimäärin 1990/1847

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sitowise kasvoi, mutta tulos supistui – tilauskanta ennätykselliseksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat