Kokeile kuukausi maksutta

Jyväskylän suurhankkeen budjetiksi vahvistui noin 170 miljoonaa euroa – veronmaksajien osuus pysyy ennallaan

Jyväskylän suurhankkeen rahoituskuviot on hyväksytty ja rakennuslupaa odotetaan ensimmäiselle vaiheelle.

Ilmaperspektiivikuva Hippos2020-hankkeesta eteläpuolelta katsottuna. Kuva: PES-Arkkitehdit

Kuluneen syksyn aikana on jätetty Hippoksen rakennuslupa. Rakennusluvan odotetaan valmistuvan ensimmäisen vaiheen eli niin sanotun osaamiskeskuksen osalta vuoden loppuun mennessä. Rakennusluvan toisen osan, joka pitää sisällään liikuntakeskuksen ja jääurheilukeskuksen, odotetaan valmistuvan tulevana keväänä. Rinnalla tehdään myös muita valmistelevia toimenpiteitä rakentamiseen ja hankkeen rahoitukseen liittyen.

”Hippos-hanketta viedään päätöksenteossa eteenpäin määrätietoisesti. Rahoituskuviot ovat varmistumassa ja lupapäätösten jälkeen ollaan virallisesti siinä vaiheessa, että palaset loksahtavat paikalleen ja rakentaminen saadaan käyntiin. Hippos-hankkeen myötä Jyväskylään rakentuu Pohjoismaiden merkittävin liikunnan, urheilun ja huippu-urheilun, hyvinvoinnin ja tapahtumien keskus sekä tutkimuksen ja oppisen ympäristö”, Jyväskylän kaupungin elinkeinojohtaja Anne Sandelin kertoo kaupungin tiedotteessa.

Tämän viikon alussa kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti Jyväskylän Hippos Ky:n ja Jyväskylän Hippos GP:n Oy:n osakassopimuksen muutokset sekä Jyväskylän Hippos Ky:n yhtiösopimuksen muutossopimuksen.

Jyväskylän Hippos Ky:n tehtävä on ollut kehittää, suunnitella ja toteuttaa Hipposhanke. Osakassopimuksen päivitys tehtiin, koska hankkeessa siirrytään toteutusvaiheeseen. Osakassopimuksessa sovitaan muun muassa Hippos Ky:n ja Hippos GP:n toiminnasta, rahoittamisesta, hallinnosta ja päätöksenteosta, Hippos Ky:n yhtiöosuuksien omistuksesta ja luovuttamisesta, Hippos GP:n osakkeiden omistuksesta ja luovuttamisesta, Exit-järjestelystä sekä osapuolten oikeuksista ja velvollisuuksista suhteessa toisiinsa.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on tämän hetken arvion mukaan 170 miljoonaa euroa ja se rahoitetaan oman pääoman ja vieraan pääoman ehtoisella rahoituksella. Sepos oy:n omistus muuttuu Hippoksen Yhteissijoitus ky:n omistukseksi, sillä Sepoksen keräämä oman pääoman ehtoinen rahoitus sijoitetaan pääomasijoituksia tekevään Hippoksen Yhteissijoitus kommandiittiyhtiöön.

Oman pääoman ehtoinen rahoitus noin 77 miljoonaa euroa Hippoksen Ky:ön (OPO) jakautuu osakassopimuksen muutoksen jälkeen Hippoksen Yhteissijoituksen noin 44 miljoonaan euroon eli noin 57 prosentin omistukseen, Jyväskylän kaupungin 23 miljoonaan euroon ja noin 30 prosentin omistukseen sekä Lehto Groupin 10 miljoonaan euroon ja noin 13 prosentin omistukseen. OPO-rahoituksen määrään sisältyy kaupungin aiemmin tekemä 745 000 euron sijoitus.

Hippos Ky:n vastuunalaisena yhtiömiehenä toimii Jyväskylän Hippos GP Oy, jonka omistajina ovat Lehto Group 153 osakkeella, Sepos 200 osakkeella ja Jyväskylän kaupunki 147 osakkeella.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyväskylän suurhankkeen budjetiksi vahvistui noin 170 miljoonaa euroa – veronmaksajien osuus pysyy ennallaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat