Kokeile kuukausi maksutta

Tampereen yliopistoon perustettiin Trimble-laboratorio

Tampereen yliopisto on perustanut yhteistyössä Trimblen kanssa yliopiston rakennetun ympäristön tiedekuntaan huipputekniikan laboratorion, joka palvelee sekä arkkitehtuuria että rakennustekniikkaa.

Kuva: Trimble / Tampereen yliopisto

Trimble Technology Lab tarjoaa Tampereen yliopiston rakennetun ympäristön tiedekunnassa opiskeleville arkkitehti- ja rakennusinsinööriopiskelijoille mahdollisuuden perehtyä Trimblen ohjelmistoratkaisujen hyödyntämiseen käytännössä. Trimblen lahjoittamat välineet sisältävät muun muassa laserskannauksen, rakennus- ja rakennesuunnittelun, projektien kustannuslaskennan, BIM-pohjaisen aikataulutuksen ja rakenneanalyysin ohjelmistoja ja laitteita.

Yhteistyö Trimblen kanssa mahdollistaa Tampereen yliopiston integroimaan opetussuunnitelmiinsa ne teknologiat, jotka muuttavat rakennetun ympäristön suunnittelua, rakentamista ja hallintaa.

”Yhteistyö vahvistaa merkittävästi meidän arkkitehtuurin ja rakennustekniikan alojen tutkinto-ohjelmiamme. Digitalisaatio ja sen tuomat muutokset ovat suuri mahdollisuus ja haaste rakennetun ympäristön alalle. Alaan liittyvä tutkimus ja korkeakouluopetus ovat erittäin tärkeitä aiheita meille. Haluamme tarjota opiskelijoille parhaat mahdolliset edellytykset opiskella modernien teknologiaratkaisujen käyttöä”, Tampereen yliopiston rakennetun ympäristön tiedekunnan dekaani Antti Lönnqvist sanoo tiedotteessa.

Trimble-laboratorion teknologiaratkaisut liittyvät erityisesti talonrakentamisen ja infrastruktuurin ohjelmistoihin, jotka keskittyvät rakennus- ja tilamittaukseen, arkkitehtisuunnitteluun, rakennesuunnitteluun, tie- ja rautatiesuunnitteluun, liikennejärjestelmiin, geotekniseen suunnitteluun ja rakennusprojektien hallintaan.

Tampereen yliopiston Trimble Technology Lab on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tampereen yliopistoon perustettiin Trimble-laboratorio”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat