Kokeile kuukausi maksutta

Jättimäinen Marion-kaivinkone oli liian pelottava pikkupojalle – ”Minulta loppui luonto kesken”

Vuonna 1961 syntyneen koneinsinööri Jarmo Alasiuruan ensikohtaaminen jättikokoisen, lähes 600-tonnisen laahakauhakaivinkone Marion 7400:n kanssa vuonna 1966 Yli-Iissä oli pikkupojalle sekä mieleenpainuva että pelottava. Pohjolan Voiman omistama kone työskenteli vain muutaman kilometrin päässä hänen perheensä kotoa.

Pohjolan Voiman Marion-kaivinkone Yli-Iin kirkolla talvella 1967-68. Kuva: PVO:n arkistot
"Se kuva on syöpynyt päähän, kun tulimme isäni kanssa autolla tiensuoralle ja vajaan kilometrin päästä alkoi näkyä valtaisa kaivinkoneen puomi, joka heilui puitten latvojen yläpuolella. Kun tulimme lähemmäs konetta, se ylitti pikkupojan käsityskyvyn. Isä ehdotti, että olisimme käyneet koneen kyydissä, koska siellä oli tuttu kuljettaja. Minulta loppui luonto kesken. Sanoin, että ei mennä", Jarmo Alasiurua kertoo Rakennuslehdelle.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jättimäinen Marion-kaivinkone oli liian pelottava pikkupojalle – ”Minulta loppui luonto kesken””

Viimeisimmät näkökulmat