Kokeile kuukausi maksutta

Selvitys etsi yhteyttä vähähiilisyyden ja rakentamisen kustannusten välillä – yllättäen vähähiilisyys näyttääkin tekevän rakentamisesta halvempaa eikä kalliimpaa

Rakennuksen vähähiilisyyden arviointimenetelmän uusinta versiota pilotoitiin ensimmäistä kertaa Lohjan asuntomessutaloissa. Korjattavaa löytyi eniten samoista kohdista, joista ilmastoselvityksen asetusluonnosta viime syksynä kritisoitiin.

Kuva Lohjan asuntomessujen rakennustöistä. Kuva: Milla von Konow
Pientalon rakentaminen vähähiilisesti ei kasvata rakentamiskustannuksia, käy ilmi Granlundin ympäristöministeriölle tekemästä selvityksestä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Selvitys etsi yhteyttä vähähiilisyyden ja rakentamisen kustannusten välillä – yllättäen vähähiilisyys näyttääkin tekevän rakentamisesta halvempaa eikä kalliimpaa”

  1. Tulos ei yllätä, kun tarkastelu koskee pientaloja. Pientaloillehan ei ole rakentamismääräyksissä juuri mitään vaatimuksia mm. paloturvallisuudelle tai ääneneristävyydelle, ja rakenteet ovat kevyimmillään se mukaiset.

    Kerrostaloissa nämä vaatimukset taas ovat perustellusti tiukat, ja vaatimukset täyttävät rakenteet on selvästi edullisinta toteuttaa betonirakenteilla. Samalla saa ”kaupanpäällisinä” ykkösluokan vikasietoisuuden, joka säästää monelta murheelta (ja hiilipäästöltä) rakennuksen elinkaaren aikana.

Viimeisimmät näkökulmat