Kokeile kuukausi maksutta

Selvitys etsi yhteyttä vähähiilisyyden ja rakentamisen kustannusten välillä – yllättäen vähähiilisyys näyttääkin tekevän rakentamisesta halvempaa eikä kalliimpaa

Rakennuksen vähähiilisyyden arviointimenetelmän uusinta versiota pilotoitiin ensimmäistä kertaa Lohjan asuntomessutaloissa. Korjattavaa löytyi eniten samoista kohdista, joista ilmastoselvityksen asetusluonnosta viime syksynä kritisoitiin.

Kuva Lohjan asuntomessujen rakennustöistä. Kuva: Milla von Konow

Pientalon rakentaminen vähähiilisesti ei kasvata rakentamiskustannuksia, käy ilmi Granlundin ympäristöministeriölle tekemästä selvityksestä.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Selvitys etsi yhteyttä vähähiilisyyden ja rakentamisen kustannusten välillä – yllättäen vähähiilisyys näyttääkin tekevän rakentamisesta halvempaa eikä kalliimpaa”

  1. Tulos ei yllätä, kun tarkastelu koskee pientaloja. Pientaloillehan ei ole rakentamismääräyksissä juuri mitään vaatimuksia mm. paloturvallisuudelle tai ääneneristävyydelle, ja rakenteet ovat kevyimmillään se mukaiset.

    Kerrostaloissa nämä vaatimukset taas ovat perustellusti tiukat, ja vaatimukset täyttävät rakenteet on selvästi edullisinta toteuttaa betonirakenteilla. Samalla saa ”kaupanpäällisinä” ykkösluokan vikasietoisuuden, joka säästää monelta murheelta (ja hiilipäästöltä) rakennuksen elinkaaren aikana.

Viimeisimmät näkökulmat