Kokeile kuukausi maksutta

Wood Cityn uuteen puutoimistotaloon tulee F-Securen pääkonttori

Suomalainen kyberturvallisuusyhtiö F-Secure on valinnut uudeksi pääkonttorikseen SRV:n Wood Cityyn rakentuvan puutoimiston.

Kuva: SRV
Kuuntele juttu

Rakennus tulee osaksi Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevaa SRV:n kehittämää puukorttelia, jossa sijaitsee myös Supercellin päätoimisto. Rakentaminen käynnistyy keväällä, ja uudet tilat otetaan käyttöön vuoden 2024 aikana.

Seitsemän kerrosta ja kellarikerroksen sisältävän uuden toimistorakennuksen kokonaisala on noin 8700 neliömetriä. Ensimmäinen kerros, kellari sekä hissi- ja porraskuilut ovat betonirakenteisia ja kerrokset 2–7 puurakenteisia. Puuta hyödynnetään näyttävästi ulkoseinien, puurungon, yläpohjan ja julkisivuverhouksen materiaaleina. Puurungon kantavissa pilareissa käytetään materiaalina liimapuuta. Kantava välipohja toteutetaan clt-laattaratkaisuilla. Myös veistoksellinen aulan katto verhoillaan kuusesta valmistetuilla clt-lamellirakenteilla.

Rakennukselle tavoitellaan valmistuessaan kansainvälistä platinatason Leed-ympäristösertifikaattia, ja rakennuksen energialuokka on A. Toimistorakennuksen katolle rakennetaan reilut 300 neliömetriä aurinkopaneeleja.

Rakennuksen suunnittelu on toteutettu tiiviissä yhteistyössä F-Securen kanssa heidän tarpeitaan kuunnellen. Tavoitteena on luoda työympäristö, joka soveltuu yrityksen kulttuuriin ja toimintoihin ja tarjoaa tilat, joissa työntekijät viihtyvät tulevaisuudessa.

”SRV:n puurakenteinen toimitalo valittiin F-Securen uudeksi pääkonttoriksi, koska toimitiloissa on mahdollisuus ottaa huomioon joustavat työskentelymahdollisuudet, kestävä ympäristöajattelu ja työntekijöiden hyvinvointi. Käsitys työpaikasta ja työtiloista on murroksessa, ja tulevaisuudessa yritykset tarvitsevat lisää joustavia ratkaisuja vaihtelevien tilanteiden ja erilaisten tiimien tarpeisiin”, F-Securen toimitusjohtaja Juhani Hintikka sanoo tiedotteessa.

F-Securen pääkonttori on viimeinen osa SRV:n ja Stora Enson yhteistyössä kehittämää Wood City -puukorttelia. Tietoturvayhtiön pääkonttorin valmistuttua kortteli koostuu kahdesta toimisto-osasta ja kahdesta asuinkerrostalosta. Wood Cityn on suunnitellut Anttinen Oiva Arkkitehdit, jonka kilpailuehdotus Stories voitti kohteesta järjestetyn arkkitehtuurikilpailun. Tontille oli aiemmin suunnitteilla hotellirakennus, mutta koronapandemia viivästytti hankkeen etenemistä, mikä johti lopulta SRV:n päätökseen toteuttaa rakennus toimistona hotellikäytön sijaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Wood Cityn uuteen puutoimistotaloon tulee F-Securen pääkonttori”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat