Kokeile kuukausi maksutta

Myönnettyjen rakennuslupien määrä väheni joulu–helmikuussa

Tilastokeskuksen mukaan uudisrakentamiseen myönnettiin rakennuslupia joulu–helmikuussa yhteensä 7,0 miljoonaa kuutiometriä eli 17,3 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Kuva: Mika Ranta / HS

Asuinrakentamiseen myönnettiin lupia 2,5 miljoonaa kuutiometriä, ja määrä jäi 19,8 prosenttia vuoden takaista pienemmäksi. Varsinkin kerrostalojen rakentamiseen myönnetty kuutiomäärä väheni reilusti, 32,5 prosenttia. Muun kuin asuinrakentamisen kuutiomäärä väheni 15,9 prosenttia. Asunnoille myönnettiin 8087 rakennuslupaa eli 19 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi kasvoi joulu–helmikuussa 10,7 prosenttia vuoden takaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi 19,8 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 3,5 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Myönnettyjen rakennuslupien määrä väheni joulu–helmikuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat