Maakuntakaava mahdollistaisi ydinvoimalan sijoittamisen Pyhäjoelle

Ympäristöministeriö on vahvistanut Pyhäjoen ydinvoimamaakuntakaavan. Kaava sallii ydinvoimalaitoksen rakentamisen energiahuollolle varatulle alueelle, joka sijaitsee Pyhäjoen kunnan Hanhikivenniemessä.

Ympäristöministeriö on vahvistanut Pyhäjoen ydinvoimamaakuntakaavan. Kaava sallii ydinvoimalaitoksen rakentamisen energiahuollolle varatulle alueelle, joka sijaitsee Pyhäjoen kunnan Hanhikivenniemessä.

Kaavaa varten tehtiin mittavat arvioinnit hankkeen ympäristövaikutuksista ja muista mahdollisista vaikutuksista. Alueen toteutuminen edellyttää yksityiskohtaista maankäytön suunnittelua ja ydinvoimalahankkeen etenemistä ydinenergialain mukaisesti.

Pyhäjoki on toinen sijoituspaikkavaihtoehdoista Fennovoiman ydinvoimalahankkeelle. Ympäristöministeriö vahvisti maaliskuussa Kemi-Tornio-alueen ydinvoimamaakuntakaavan, joka mahdollistaisi ydinvoimalan sijoittamisen Simoon.

Nyt vahvistettu maakuntakaava-alue sijoittuu pääosin Pyhäjoen kunnan ja osaksi Raahen kaupungin alueelle. Kaavalla korvataan osa Pohjois-Pohjanmaan maakuntakaavan aluevarauksista. Kaavasta tehtiin kaksi valitusta, jotka hylättiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maakuntakaava mahdollistaisi ydinvoimalan sijoittamisen Pyhäjoelle”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat