Ramboll osti Entreconin liiketoiminnan

Ramboll Finland Oy vahvistaa ja monipuolistaa kaupunki- ja kauppakeskussuunnittelun osaamistaan ostamalla espoolaisen Entrecon Oy:n liiketoiminnan. Entrecon on vuonna 1995 perustettu, kaupan suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Sen toimialaan kuuluu kolme toisiinsa sidoksissa olevaa osa-aluetta: kauppa, kaupunki ja kiinteistö. Entrecon työllistää viisi henkeä, ja sen liikevaihto oli 427 000 euroa vuonna 2010.

Ramboll Finland Oy vahvistaa ja monipuolistaa kaupunki- ja kauppakeskussuunnittelun osaamistaan ostamalla espoolaisen Entrecon Oy:n liiketoiminnan. Entrecon on vuonna 1995 perustettu, kaupan suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Sen toimialaan kuuluu kolme toisiinsa sidoksissa olevaa osa-aluetta: kauppa, kaupunki ja kiinteistö. Entrecon työllistää viisi henkeä, ja sen liikevaihto oli 427 000 euroa vuonna 2010.

Entreconin osaamisalueita ovat liikekiinteistöjen ja kaupunkiympäristöjen kaupallinen suunnittelu, sijaintianalyysit ja vähittäiskaupan verkostosuunnittelu sekä liikeideoiden ja liiketilahallinnon konsultointi.

”Entrecon täydentää sopivalla tavalla Rambollin nykyistä osaamisprofiilia kaupunkien ja kauppakeskusten suunnittelussa. City-suunnittelumme yhdistää maankäytön, liikenteen ja infran suunnittelun sekä energiaratkaisujen, kiinteistöjen, kaupan ja palvelujen sekä asumisen suunnittelun yhdeksi kokonaisuudeksi. Tällä synergialla pystymme toimittamaan asiakkaillemme kokonaisvaltaisia ratkaisuja, joissa suunnittelun eri osat nivoutuvat luontevalla tavalla toisiinsa”, Rambollin toimitusjohtaja Markku Moilanen toteaa.

”Olemme toimineet Entreconin kumppanina useissa hankkeissa. Nämä positiiviset kokemukset sujuvasta yhteistyöstä ja kokonaisvaltaisen ajattelumaailman jakamisesta antavat meille vahvan pohjan uudenlaisen yhteistyön aloittamiselle. Entreconlaisten vankka osaamistausta kaupunki- ja kauppakeskussuunnittelussa yhdistettynä oman organisaatiomme osaamiseen muun muassa maankäytön, liikennesuunnittelun ja liikkeenjohdon konsultoinnin osa-alueilla tuo meille merkittävää kilpailuetua tämän päivän kaupunkihankkeissa”, Rambollin Infra Itä -toimialan johtaja Jarkko Niittymäki sanoo.

”Kaupunkikeskustojen taidokas kehittäminen on monen erityisosaamisen summa. Tyypillistä projekteille on usein samanaikaisesti tehtävät liikekiinteistöjen uudistushankkeet ja kaupungin toimesta tehtävät infrastruktuurin parannustoimet. Muun muassa liiketaloudellinen kannattavuus, kaupan jakeluteiden kehittyminen ja kuluttajan käyttäytymismallien tunnistaminen ovat hankkeiden leimallisia onnistumistekijöitä. Entreconin yhdistyminen Rambolliin tuo kaupallisen ja teknisen suunnittelun kiinteään yhteistyöhön, mikä edesauttaa parhaiden ratkaisujen tuottamista asiakkaillemme”, Entreconin toimitusjohtaja Kyösti Pätynen kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ramboll osti Entreconin liiketoiminnan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat