Kokeile kuukausi maksutta

Työnantajat kiihdyttävät työllistämistä rakennusalalla

Rakennusalan työnantajat aikovat palkata väkeä ahkerasti kuluvan vuoden heinä-syyskuussa, kertoo Manpowerin työmarkkinabarometri. Työllistämisaikeiden indikaattori on +19.

Työllistämisnäkymät ovat vahvistuneet edelliseen vuosineljännekseen verrattuna, sillä indikaattori on noussut 6 prosenttiyksikköä. Yritykset ovat myös selvästi viime vuoden vastaavaa aikaa innokkaampia palkkaamaan väkeä riveihinsä. Työllistämisaikeet voimistuivat peräti 17 prosenttiyksikköä.

Kaikista suomalaisista työnantajista 14 prosenttia odottaa palkkaavansa lisää työvoimaa, ja kolme prosenttia arvioi vähentävänsä työvoimaa. Työnantajista 76 prosenttia ennustaa tilanteen pysyvän ennallaan. Työllistämisaikeiden indikaattori on +11.

Majoitus- ja ravitsemistoiminnan työnantajat ovat kaikista aloista innokkaimmin rekrytoimassa väkeä. Teollisuudessa sen sijaan odotetaan hiljaista vuosineljännestä.

Kaikkien alojen työnantajien työllistämisaikeet ovat säilyneet ennallaan verrattuna edelliseen vuosineljännekseen. Sen sijaan työnantajat ovat nyt valmiimpia rekrytoimaan kuin toissa vuoden heinä-syyskuussa.

Itä-Suomessa myönteisimmät työllistämisnäkymät

Työllistämisnäkymät ovat myönteisimmät hieman yllättäen Itä-Suomessa. Työllistämisaikeiden indikaattori on +27. Selvää työllistämisen vilkastumista heinä-syyskuussa odottavat myös Pohjois-Suomen työnantajat. Etelä- ja Länsi-Suomessa näkymät ovat vaisummat.

Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna työllistämisaikeet ovat vahvistuneet sekä Itä- että Pohjois-Suomessa. Etelä- ja Länsi-Suomessa näkymät ovat heikentyneet.

Työllistämisnäkymät voimistuivat selvästi Pohjois-ja Itä-Suomessa verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Sen sijaan Etelä-Suomessa rekrytointisuunnitelmat heikkenivät selvästi.

Työllistämisaikeiden indikaattori saadaan, kun henkilöstömääränsä lisäämistä suunnittelevien työnantajien prosenttiosuudesta vähennetään henkilöstömääränsä vähentämistä suunnittelevien työnantajien prosenttiosuus.

Manpowerin työmarkkinabarometri toteutetaan neljännesvuosittain. Tuoreimpaan barometriin vastasi 621 julkista ja yksityistä työnantajaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Työnantajat kiihdyttävät työllistämistä rakennusalalla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat