Consti korjaa rakennustaiteellisesti arvokkaan maauimalan Turussa

Consti Korjausurakointi on aloittanut Samppalinnan uimastadionin peruskorjaustyöt Turussa. Remontissa uusitaan altaiden pintarakenteet ja allaslaitteet sekä parannetaan maauimalan esteettömyyttä.

Kesäksi 2017 valmistuvan urakan arvo on 5,5 miljoonaa euroa.

Samppalinnan maauimalan remontti on valtakunnallisesti ainutlaatuinen ja poikkeuksellisen vaativa peruskorjaus. Arkkitehti Abel Sandelinin suunnittelema Samppalinnan maauimala valmistui vuonna 1955. Se on luokiteltu kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti arvokkaaksi kohteeksi, minkä vuoksi Museokeskus on mukana peruskorjaushankkeessa.

”Uima-allasrakenteiden korjaus taivasalla vaatii tehokkaita suojauksia. Lisäksi paikallavalut on tehtävä tiukkoja laatu- ja tarkkuusvaatimuksia noudattaen, koska 50 metrin altaan on täytettävä arvokisakriteerit”, kertoo Constin Varsinais-Suomen aluejohtaja Jukka Lehtonen.

Tarkoituksena on paitsi uusia vanhentunutta tekniikkaa myös vahvistaa maauimalan alkuperäistä ilmettä.

Altaiden pintarakenteiden lisäksi remontissa uusitaan allaslaitteet, huoltokäytävät, vuotavat vesieristeet ja pukutilojen kaappijärjestelmät. Samalla maauimalan esteettömyyttä parannetaan, kun isoon altaaseen rakennetaan luiska ja pukutiloista altaalle tehdään hissi. Myös kioskirakennus saneerataan, kassalinjastoa parannetaan ja stadionille rakennetaan uusi huoltorakennus.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Consti korjaa rakennustaiteellisesti arvokkaan maauimalan Turussa”

Vastaa