Pohjola Rakennus aloittaa PMK-tornin rakennustyöt marraskuussa

Tammelan kaupunginosaan Tampereelle rakennettavan asuinkerrostalon PMK-tornin rakennuslupa tuli lainvoimaiseksi tiistaina 1. marraskuuta.

Pohjola Rakennus käynnistää PMK-tornin rakennustyöt marraskuussa Tampereella.

Pohjola Rakennus aloittaa hankkeen rakennustyöt marraskuun aikana purkutöillä ja naapurissa sijaitsevan PMK-talon perustusten vahvistustöillä. PMK-tornin runkotyöt käynnistyvät ensi keväänä.

PMK-tornin tontti siirtyi Pohjola Rakennuksen hallintaan maanantaina 24. lokakuuta, kun kiinteistökehitys- ja kiinteistösijoitusyhtiö Renor ja tonttisijoittaja Mandatum Life Vuokratontit 2 Oy allekirjoittivat tonttikaupan ja samanaikaisesti Pohjola Rakennus ja tonttisijoittaja allekirjoittivat tontista 80 vuoden mittaisen maanvuokraussopimuksen.

”Viimeinen siunaus on nyt saatu hankkeelle, ja rakentaminen pääsee käyntiin. Myös ennakkomarkkinointi onnistui hienosti, ja hyvä varaustilanne mahdollistaa rakentamisen aloittamisen. Suuresta kiinnostuksesta kertoo se, että ennakkomarkkinoinnin käynnistyttyä ensimmäisten tuntien aikana varattiin 65 prosenttia asunnoista”, Pohjola Rakennus Oy Hämeen toimitusjohtaja Miikka Routama kertoo.

Uuden tornin viereinen PMK-talo on toiminut alun perin puuvillatehtaiden myyntikonttorina. PMK-talo säilyy edelleen toimitilakäytössä ja Renor jatkaa talon omistajana ja vuokraa talosta toimitiloja asiakkailleen.

”PMK-talo on myös tulevaisuudessa merkittävä rakennus Tampereen kaupunkikuvassa. Asemakaavauudistuksen myötä rakennuksen suojelu vahvistui ja samassa yhteydessä PMK-talon yhteyteen kaavoitettiin asuntorakennusoikeutta. Alueen uusien liikenneyhteyksien myötä talon saavutettavuus ja sijainti osana kehittyvää ratapihan aluetta paranee entisestään”, Renorin toimitusjohtaja Timo Valtonen kertoo.

PMK-torni

  • torni rakennetaan Tammelan kaupunginosaan PMK-talon jatkeeksi
  • 12-kerrosta, 76 asuntoa
  • kohde valmistuu vuodenvaiheessa 2018­–2019
  • asuntojen koot vaihtelevat 28,5 neliöstä 107,5 neliöön

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pohjola Rakennus aloittaa PMK-tornin rakennustyöt marraskuussa”

Jätä kommentti