Helsingin seudun väkimäärä kasvanut 250 000 henkilöllä vuosituhannen vaihteesta

Helsingin seudun taloudessa näkyy jo valon kajoa, kertoo kertoo Helsingin seudun kauppakamari.

Helsingin seudun taloudessa näkyy jo valon kajoa, kertoo kertoo Helsingin seudun kauppakamari.

Alueella toimivien yritysten tuotanto kasvaa, myös työpaikkojen määrä on nousussa.

Heinä–syyskuussa tuotanto kasvoi yli kolme prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Työllisyys lisääntyi kahdella prosentilla. Ero muun maan kehitykseen on huomattava, selviää Helsingin seudun kauppakamarin tuoreesta Toimialakatsauksesta.

”Helsingin seutu on koko Suomen talouden veturi, ja sen merkitys suurimpana ja kansainvälisimpänä yritystoiminnan keskittymänä näyttää tänä vuonna yhä vahvistuneen”, sanoo Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Pia Pakarinen.

Suhdannekehitys on ilahduttavan vahva palvelualoilla, jotka ovat myös tärkeitä työllistäjiä.

”Majoitus- ja ravitsemistoiminnan liikevaihto on kasvanut Helsingin seudulla peräti 15 prosenttia vuodesta 2011. Aasialaiset matkailijat ovat paikanneet venäläisten turistien vähenemisen. Helsinkiin rakentuu runsaasti uutta majoituskapasiteettia, jolle onkin tarvetta, kun kaupunki on yhä houkuttelevampi myös erilaisten kongressien pitopaikkana.”

Rakennusalan liikevaihdon trendin vahva kasvu jatkui. Ennakkoarvion mukaan alan liikevaihto oli heinä–syyskuussa 10 prosenttia isompi kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Myönteistä on sekin, että informaatio- ja viestintäalan liikevaihdon nouseva trendi jatkui viime vuoden pienen notkahduksen jälkeen.

Väestönkasvu on ollut tänäkin vuonna nopeaa.

Ennakkotietojen mukaan Helsingin seudun asukasmäärä kasvaa tänä vuonna 1,3 prosenttia, mikä merkitsee 18 500–19 000 asukkaan lisäystä. Vuosituhannen vaihteesta lukien seudun väestömäärä on kasvanut 250 000 hengellä.

Vuodenvaihteessa Helsingin seudulla asuu noin 1 457 000 henkeä. Kasvu on erityisesti muuttovoiton ansiota.

”Helsingin seudun kasvun jatkuminen edellyttää, että asuntorakentaminen ja liikenteeseen tehtävät panostukset pysyvät väestönkasvun tasolla. Asumisen korkea hinta on jo nyt Helsingin seudun kasvun tulppana. Kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tarve on erityisen suuri”, Pakarinen muistuttaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin seudun väkimäärä kasvanut 250 000 henkilöllä vuosituhannen vaihteesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat