Työturvallisuuskilpailun voitto Jyväskylään

Jyväskyläläinen korjaustyömaa voitti talonrakennusalan valtakunnallisen työturvallisuuskilpailun.

Jyväskyläläinen korjaustyömaa voitti talonrakennusalan valtakunnallisen työturvallisuuskilpailun.

Turvallisuus alkaa minusta -työturvallisuuskilpailun voittajalla NCC Suomen Harjun peruskorjaus- ja laajennustyömaalla ei sattunut kilpailuvuoden aikana yhtään poissaoloon johtanutta työtapaturmaa.

Viime vuonna viidettä kertaa järjestetyn työturvallisuuskilpailun taso oli korkea.

”Työturvallisuus on jokapäiväistä tekemistä ja turvallisuusasiat pitää ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Kiitokset Harjun korjauskohteen hyvästä työturvallisuuden tasosta ja menestyksestä kilpailussa kuuluu työmaan henkilöstölle, joka on erittäin sitoutunut kehittämään turvallisuutta. Tinkimätön asenne työturvallisuudessa johti koko työmaan menestykseen. Haastavalla korjaustyömaalla keskeistä on myös tilaajan aktiivinen osallistuminen työturvallisuuden kehittämiseen”, NCC Suomen aluejohtaja Tommi Tiihonen kertoo.

Voittajatyömaan ja toiseksi tulleen Lemminkäinen Talon Asunto Oy Mannisenrinne 6:n välinen ero oli ainoastaan 0,1 pistettä. Voiton NCC:n eduksi ratkaisi piste-eron lisäksi myös tehtyjen työtuntien määrä, joka oli NCC:llä reilusti korkeampi.

Kilpailuun ilmoittautui yhteensä 44 työmaata eri puolilta Suomea. Niistä loppukilpailuun ylsi 10.

Kilpailutyömaiden työturvallisuutta arvioitiin työmaiden kohdalla kahdella osa-alueella: työmaan turvallisuustasoa mittaavalla TR-mittauksella sekä kaikkien työmaalla työskentelevien työtapaturmien määrällä kilpailun aikana. TR-mittauksen painoarvo loppupisteissä oli 80 ja työtapaturmien painoarvo 20 prosenttia.

Kilpailun toteuttavat edellisen vuoden tapaan yhteistyössä Sosiaali- ja terveysministeriö, Aluehallintoviraston Työsuojelun vastuualueet, Talonrakennusteollisuus ry, Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry, Infra ry, Rakennusliitto ry, Ammattiliitto Pro ja Työturvallisuuskeskus.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Työturvallisuuskilpailun voitto Jyväskylään”

Vastaa