Rudus pärjäsi betoniteollisuuden työturvallisuuskisassa

Rudus on voittanut kaikki betoniteollisuuden vuoden 2014 työturvallisuuskisan sarjat. Elementtisarjan voitti Kiteen elementtitehdas, valmisbetonisarjan Väli-Suomen valmisbetonitehdas Kuopiosta ja betonituotetehtaiden sarjan Orimattilan betonituotetehdas.

Rudus on voittanut kaikki betoniteollisuuden vuoden 2014 työturvallisuuskisan sarjat. Elementtisarjan voitti Kiteen elementtitehdas, valmisbetonisarjan Väli-Suomen valmisbetonitehdas Kuopiosta ja betonituotetehtaiden sarjan Orimattilan betonituotetehdas.

Kilpailun tuomaristo toteaa, että kaikki osakilpailuvoittoon yltäneet tehtaat ovat äärimmäisen tasaväkisiä työturvallisuuden suhteen. Tehtaissa on noudatettu työturvallisuuden viimeisimpiä oppeja alkaen koko henkilökunnan motivoimisesta ja sitouttamisesta tinkimättömään työturvallisuuskulttuuriin ja päättyen työolojen järjestämiseen lean-periaatteiden mukaan niin, että työtä voidaan tehdä tehokkaasti ja turvallisesti siistissä ja hyvässä järjestyksessä olevassa työympäristössä.

Kaikkien finalistitehtaiden turvallisuusjohtaminen on tuomariston mukaan esimerkillistä, eikä missään tehtaista ole sattunut vuosiin yhtään työtapaturmaa. Kaikissa tehtaissa on mielletty selvästi se, että pitkäjänteinen ja tinkimätön turvallisuuden johtaminen on avain myös tehtaan tuotannon tehokkuuden ja laadun korkeana pitämiseen. Turvallisuusjohtamiseen kehitetyt menettelyt soveltuvat hyvin myös monenlaisten muiden epäkohtien poistamisen ja toiminnan kehittämisen prosessien läpiviemiseen.

Kokonais- ja osakilpailuvoittajien lisäksi kilpailussa palkittiin myös parhaat turvallisuustasonsa parantajat sekä parhaiden turvallisuuskäytäntöjen esittäjät, molemmat sarjoittain. Kilpailun tuomaristo on päättänyt jakaa parhaiten turvallisuustasoansa parantaneiden palkinnot elementtisarjassa Hartela Oy:n Paraisten elementtitehtaalle, betonituotesarjassa Parma Rail Oy:n Forssan ratapölkkytehtaalle ja valmisbetonisarjassa Lakan Betoni Oy:n Joensuun valmisbetonitehtaalle.

Palkinnot parhaista turvallisuuskäytännöistä saavat elementtisarjassa Betset Oy:n Kyyjärven tehdas, betonituotesarjassa Lammin Betoni Oy:n betonituotetehdas ja valmisbetonisarjassa Lujabetoni Oy:n Nokian valmisbetonitehdas.

Kokonaiskilpailun voittaja palkitaan kultaisella kypärällä ja Fennian lahjoittamalla 5 000 euron rahapalkinnolla, joka on tarkoitettu käytettäväksi työturvallisuustyöhön. Palkinnot ja muut huomionosoitukset luovutetaan Betoniteollisuuden Kesäseminaarissa Joensuussa 7.8.2015.

Betoniteollisuuden valtakunnallinen työturvallisuuskilpailu on järjestetty vuosittain vuodesta 2009 alkaen, eli kilpailu järjestettiin nyt kuudetta kertaa. Kilpailu käytiin yhteensä 61 tuotantolaitoksen kesken kolmessa eri sarjassa: elementtitehtaat (46 tehdasta), valmisbetonitehtaat (5 tehdasta) ja betonituotetehtaat (10 tehdasta).

Kilpailussa kukin tehdas pisteytettiin elmeri+ -järjestelmän mukaisen turvallisuusmittauksen, tehtaan turvallisuusjohtamisen tason, tapaturmataajuuden ja sairauspoissaolojen perusteella. Kokonaiskilpailun voittajan valitsi kolmihenkinen tuomaristo tehdaskäyntien ja tehtaan henkilökunnan haastattelujen pohjalta. Tuotantolaitosten turvallisuustason auditoinnin ja mittaukset toteutti Tapaturva Oy Juha Merjaman johdolla.

Kilpailun tuomariston muodostivat puheenjohtaja Matti Harjuniemi Rakennusliitosta, ylitarkastaja Keijo Päivärinta Etelä-Suomen Aluehallintovirastosta ja toimitusjohtaja Jussi Mattila Betoniteollisuus ry:stä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Rudus pärjäsi betoniteollisuuden työturvallisuuskisassa”

  1. Onnittelut Rudukselle hienosta suorituksesta! Perästä tullaan taas 🙂

    Mikko Isotalo
    Toimitusjohtaja, Lujabetoni Oy

  2. Täyttä huijasta, tapaturmia peitellään.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat