Kokeile kuukausi maksutta

RKL ja RIA tuomitsevat epäasiallisen kohtelun rakennusalalla

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL:n liittohallitus esitti kokouksessaan Helsingissä 19.1.2018 yhdessä Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry:n kanssa vakavan huolensa syrjinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta.

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL:n liittohallitus esitti kokouksessaan Helsingissä 19.1.2018 yhdessä Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry:n kanssa vakavan huolensa syrjinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta.
Kuuntele juttu

Tiedotteen mukaan kumpikin liitto haluaa, että työmailla vallitsee miesten, naisten ja nuorten tasapuolinen ja reilu kohtelu. Tasa-arvo on kummankin liiton puheenjohtajalle tärkeä arvo.

Asiaan otti viime viikolla kantaa myös Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL. Liiton toimitusjohtaja Miimu Airaksisen ja puheenjohtaja Timo Kohtamäen mukaan rakennusala on monipuolinen työympäristö, jossa tarvitaan erilaisia osaamisia, sekä miehiä että naisia.

Myöskään ”tytöttelyä” ja ”pojittelua” ei sallita, toimialan pitää olla ajassa ihmisten kunnioituksen suhteen. Jokainen työntekijä on arvokas ja tasavertainen sukupuoleen, ikään, etniseen tai uskonnolliseen taustaansa nähden.

Puheenjohtajien mukaan syrjintää eikä epäasiallista käytöstä sallita missään muodossa työmailla.

”Uskomme ja toivomme, että jäsenkuntamme ei salli minkäänlaista syrjimistä. Tasa-arvoinen työyhteisö on varmasti myös tuottavampi, kun työntekijöillä on turvallinen ja luottavainen usko yhteisöönsä”, RKL:n puheenjohtaja Ari Autio ja RIA:n puheenjohtaja Pekka Kampman tiivistävät yhteen ääneen.

Liitot toivovat rakentavaa keskustelua

Miten määritellä seksuaalinen häirintä? Tasa-arvolaki tiivistää termin selvästi: se on sanallista, sanatonta tai fyysistä käyttäytymistä, joka on luonteeltaan seksuaalista ja ei-toivottua. Tällaisella toiminnalla tarkoituksellisesti tai tosiasiallisesti loukataan toisen ihmisen henkistä tai fyysistä koskemattomuutta ja luodaan uhkaava, vihamielinen, nöyryyttävä tai ahdistava ilmapiiri.

Tiedotteen mukaan kumpikin liitto toivoo hyvää ja rakentavaa keskustelua jäsenkentässään seksuaalisesta häirinnästä. Aiheen ei tarvitse olla tabu, sitä voi lähestyä rohkeasti ja avoimesti.

Liitot muistuttavat, että rakentamisen noususuhdanteiden aikana on aina pula alan ammattilaisista. Siksi kaikille on tärkeää, että rakentaminen toimialana on kiinnostava ja houkutteleva tulevaisuuden työpaikka niin nuorille, naisille kuin miehille.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “RKL ja RIA tuomitsevat epäasiallisen kohtelun rakennusalalla”

  1. ”Riuskan Reiskan rinnalla on Raijan paikka raksalla”, kertoi juliste työmaakopin seinällä 80-luvulla. Näin se homma etenee 🙂

  2. Tytöttelyssä ja pojittelussa ei ole sanontoina mitään vikaa. Alkaa olla vanhemmiten lähes kunnia, jos joku vielä kutsuu tytöksi tai pojaksi. Miimut ja Timot lyövät tässä asiassa armottomasti yli.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat