Uudet asunnot ovat pienentyneet rajusti – Tampereella mietitään asuntokokojen sääntelyä

Uusien asuntojen hämmästyttävän nopeasti tapahtunut pieneneminen osoittaa, että yksiöiden määrän kasvusta käytävä vilkas keskustelu on ollut paikallaan.

Yllättävää on, että asuntojen keskikoot ovat pienentyneet pääkaupunkiseudun ulkopuolella vielä nopeammin kuin pääkaupunkiseudulla.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Uudet asunnot ovat pienentyneet rajusti – Tampereella mietitään asuntokokojen sääntelyä”

  1. Mietityttää kovin, onko tosiaan oikein ryhtyä yhteiskunnan toimin estämään asunnontarvitsijaa hankkimasta sen kokoista asuntoa, jonka hän haluaa ja johon hänellä on varaa.

    Voisiko sen sijaan kehitellä toimia, jotka mahdollistaisivat edullisempien asuntojen rakentamisen, jolloin samalla rahalla saisi isomman asunnon. Keinoja kyllä löytyy, jos vain löytyy halua.

    Lisäksi mietityttää se, että kun asumisesta vastaavat viranomaiset puhuvat toisella suupielellä ylikuluttamisesta ja luonnonvarojen ehtymisestä sekä kehittelevät työkaluja, joilla aletaan rajoittamaan materiaalinkäyttöä rakentamisessa, samaan aikaan näiden toimijoiden toinen suupieli sanoo, että asuntojen pitäisi olla suurempia, eli enemmän energiaa ja materiaalia kuluttavia.

    Kummallista.

Viimeisimmät näkökulmat