Uudet asunnot ovat pienentyneet rajusti – Tampereella mietitään asuntokokojen sääntelyä

Uusien asuntojen hämmästyttävän nopeasti tapahtunut pieneneminen osoittaa, että yksiöiden määrän kasvusta käytävä vilkas keskustelu on ollut paikallaan.

Kirjoittaja(t) Mikko Kortelainen
Yllättävää on, että asuntojen keskikoot ovat pienentyneet pääkaupunkiseudun ulkopuolella vielä nopeammin kuin pääkaupunkiseudulla.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

En ole vielä tilaaja

Näitä sisältöjä pääsee tarkastelemaan yli 30 000 päättäjää ja asiantuntijaa. Jäätkö sinä jostain paitsi? Tilaa Rakennuslehti ja digilukuoikeus tästä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Uudet asunnot ovat pienentyneet rajusti – Tampereella mietitään asuntokokojen sääntelyä”

  1. Mietityttää kovin, onko tosiaan oikein ryhtyä yhteiskunnan toimin estämään asunnontarvitsijaa hankkimasta sen kokoista asuntoa, jonka hän haluaa ja johon hänellä on varaa.

    Voisiko sen sijaan kehitellä toimia, jotka mahdollistaisivat edullisempien asuntojen rakentamisen, jolloin samalla rahalla saisi isomman asunnon. Keinoja kyllä löytyy, jos vain löytyy halua.

    Lisäksi mietityttää se, että kun asumisesta vastaavat viranomaiset puhuvat toisella suupielellä ylikuluttamisesta ja luonnonvarojen ehtymisestä sekä kehittelevät työkaluja, joilla aletaan rajoittamaan materiaalinkäyttöä rakentamisessa, samaan aikaan näiden toimijoiden toinen suupieli sanoo, että asuntojen pitäisi olla suurempia, eli enemmän energiaa ja materiaalia kuluttavia.

    Kummallista.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi