Oilon osti enemmistön Suomen Lämpöpumpputekniikasta

Polttimia ja lämpöpumppuja valmistava Oilon Group on ostanut osake-enemmistön lapualaisesta maalämpöpumpputuotteiden valmistajasta Suomen Lämpöpumpputekniikasta.

.

Suomen Lämpöpumpputekniikka valmistaa ja myy Lämpöässä-maalämpöpumppuja. Lapualla toimiva tehdas on perustettu vuonna 1983, ja se työllistää noin 20 henkeä. Nyt tapahtuneen kaupan myötä yhtiöiden kiinteistölämpöpumppujen liiketoiminnat yhdistetään, jolloin Lämpöässä- ja Oilon-maalämpötuotteiden tuotanto keskitetään Lapualle.

Nykyiset Suomen Lämpöpumpputekniikan omistajat jatkavat yhtiössä vähemmistöomistajina. Samalla Suomen Lämpöpumpputekniikasta tulee Oilon Groupin konserniyritys. Tehdyllä kaupalla ei ole nyt merkittävää vaikutusta kummankaan yhtiön henkilöstömäärään. Pitkällä tähtäimellä Oilon uskoo kaupan tuovan lisää työpaikkoja Lapualle ja muihin yksiköihinsä.

Oilonin toimitusjohtaja Tero Tulokkaan mukaan yhtiöiden tuotevalikoimat sekä myynti- ja huoltoverkostot täydentävät hyvin toisiaan.

”Oilonilla on suurten lämpöpumppujen tuotantoyksikkö Kokkolassa, ja Lapua nähdään erinomaisena sijaintina kiinteistölämpöpumpputuotannolle”, Tulokas sanoo tiedotteessa.

Vuonna 1961 perustettu Oilon työllistää yli 350 henkeä Suomessa, Kiinassa, Venäjällä, Yhdysvalloissa ja Brasiliassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Lahdessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oilon osti enemmistön Suomen Lämpöpumpputekniikasta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi