Rakennusalalla konkurssihakemukset yleistyivät eniten – nousua yli 9 prosenttia

Keskimäärin vireille pantujen konkurssien määrä suureni Tilastokeskuksen mukaan maltillisesti tammi-marraskuussa.

Maksuhäiriöt johtavat heikkoon luottoluokitukseen ja altistavat yrityksen konkurssille.

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi tammi-marraskuussa Tilastokeskuksen mukaan eniten rakentamisessa. Toimialalla pantiin vireille 491 konkurssia, mikä on 9,1 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin vastaavaan aikaan.

Näissä yrityksissä työskentelee 3 639 henkilöä. Vuosi sitten tammi-marraskuussa konkurssiuhan alaisissa yrityksissä oli 2 812 työntekijää.

Kaikilla toimialoilla pantiin vireille yhteensä 2 437 konkurssia. Määrä on 1,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Henkilökuntaa konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 11 827, mikä on 327 henkilöä tai 2,8 prosenttia vuodentakaista vähemmän.

Myös maa-, metsä- ja kalatalouden, teollisuuden ja kaivostoiminnan, rakentamisen, majoitus- ja ravitsemistoiminnan sekä muiden palvelujen päätoimialoilla konkurssien vireille pano yleistyi.

Niiden määrä puolestaan väheni kaupan sekä kuljetuksen ja varastoinnin aloilla. Eniten eli 6,6 prosenttia, hakemukset harvenivat kaupan alalla.

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan kalenterivuoden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai luonnollisia henkilöitä. Tilastokekus huomauttaa, että vireilletulo ei läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan ”konkurssiin menemistä” ilmaisun varsinaisessa merkityksessä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusalalla konkurssihakemukset yleistyivät eniten – nousua yli 9 prosenttia”

Vastaa