Turun hovioikeus piti kattoremonttifirman yhteisösakon voimassa – työturvallisuudessa oli vakavia puutteita

Myös työnjohtajien ja yksikön päällikön osalta käräjäoikeuden tuomio jäi lainvoimaiseksi.

Tiedotteen mukaan Turun hovioikeus on pysyttänyt Kanta-Hämeen käräjäoikeuden kattoremontteja tekevälle yritykselle tuomitseman 20 000 euron yhteisösakon kahdesta työturvallisuusrikoksesta. Myös yhtiön toimitusjohtajalle tuomittu 20 päiväsakon sakkorangaistus pysytettiin.

Työnjohtajien ja yksikön päällikön osalta käräjäoikeuden tuomio jäi lainvoimaiseksi. Hovioikeus antoi tuomionsa 12.2.2020.

Lue lisää: Kattoremonttiyritykselle sakkoja toistuvista turvallisuuspuutteista – työnjohtajat tuomittiin päiväsakkoihin

Asia liittyi yrityksen työmailla toistuvasti havaittuihin vakaviin puutteisiin kattotyön putoamissuojauksissa, kulkuteissä sekä asbestipurkutyötä koskevien työturvallisuusmääräysten noudattamisessa.

Hovioikeus katsoi tiedotteen mukaan, että toimitusjohtajalle on täytynyt aikaisempien työsuojelutarkastusten ja oikeudenkäyntien perusteella tulla selväksi, että työmailla on ollut toistuvasti samanlaisia puutteita työturvallisuuden toteuttamisessa. Toimitusjohtajalla olisi ollut asemansa perusteella velvollisuus ryhtyä toimenpiteisiin työsuojelumääräysten noudattamiseksi työmailla.

Hovioikeus katsoi, että toimitusjohtaja oli sallinut työturvallisuusmääräysten rikkomisen jatkumisen yhtiön työmailla. Toistuvat puutteet annetusta viranomaisohjeistuksesta huolimatta olivat perusteena myös yhteisösakon tuomitsemiselle.

”Samanlaisten työturvallisuuspuutteiden toistuminen useissa eri työkohteissa osoittaa, että työturvallisuustoiminnan organisoinnissa yhtiötasolla on puutteita. Ylimmän johdon velvollisuutena on huolehtia toiminnan järjestämisestä ja resurssoinnista siten, että työturvallisuuslainsäädännön edellyttämät velvoitteet tosiasiallisesti toteutuvat työnantajan eri työmailla”, työsuojelulakimies Anna Tiainen Etelä-Suomen aluehallintovirastosta muistuttaa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Turun hovioikeus piti kattoremonttifirman yhteisösakon voimassa – työturvallisuudessa oli vakavia puutteita”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat