Lujabetoni korvaa vanhan valmisbetonitehtaansa uudella Kuopiossa

Lujabetonin mukaan Kuopio lähikuntineen on elinvoimainen alue, joka kehittyy ja kasvaa jatkuvasti poikkeusolojen aiheuttamasta väliaikaisesta notkahduksesta huolimatta.

Lujabetonin tulevan uuden tehtaan 3D-malli. Kuva: Lujabetoni

Lujabetoni lisää tuotantokapasiteettiaan ja investoi uuteen valmisbetonitehtaaseen Kuopiossa. Uusi moderni tehdas korvaa nykyisen, Likolahden teollisuusalueella sijaitsevan tehtaan, joka puretaan.

Uuden tehtaan tuotantokapasiteetin turvin Lujabetoni varmistaa valmisbetonin riittävyyden Kuopion kehittyvässä rakentamisen markkinassa.

Lujabetonin valmisbetoniyksikön johtaja Markus Haataisen mukaan Kuopio lähikuntineen on elinvoimainen alue, joka kehittyy ja kasvaa jatkuvasti poikkeusolojen aiheuttamasta väliaikaisesta notkahduksesta huolimatta.

”Uuden tehtaan tuotannon turvin pääsemme toimittamaan valmisbetonit kattavasti alueen rakennushankkeisiin, joihin nykyisen tehtaan kapasiteetti alkoi olla riittämätön”, Haatainen sanoo.

Uusi tehdas edustaa monipuolisesti uusinta teknologiaa, minkä johdosta esimerkiksi tehtaan ympäristöpäästöt tulevat olemaan minimaaliset. Modernin mittausteknologian avulla sementin käyttömääriä betonissa pystytään laskemaan, mikä laskee lopputuotteen CO2-määrää selvästi.

Myös betonin kiviainesten lämmitysjärjestelmä paranee uudistuksessa huomattavasti vanhaa tehokkaammaksi ja pienipäästöisemmäksi.

Tehtaan valmistuskapasiteetti on noin 80-100 kuutiota valmisbetonia tunnissa ja se pystyy valmistamaan kaikkia valmisbetoneja normaaleista rakennebetoneista Lujabetonin kehittämiin vaativiin erikoistuotteisiin.

Tehtaan rakennusluvat on saatu ja projekti on täydessä käynnissä. Tehtaan on määrä olla valmis talvikauden 2020-2021 rakentamismarkkinaan Kuopiossa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujabetoni korvaa vanhan valmisbetonitehtaansa uudella Kuopiossa”

Jätä kommentti