Hämeentien valtava katutyö on pian valmis Helsingissä – seuraavaksi revitään auki Helsinginkatu, remontti ulottuu Töölöön asti

Helsingissä Kallion ja Töölön alueilla alkaa suuri katuremontti ensi vuoden alussa. Caloniuksenkadun, Runeberginkadun ja Helsinginkadun perusparannus alkaa 11. tammikuuta, ja korjaustyöt ulottuvat kolmelle eri kadulle raitiolinja 8:n reitillä.

Katuremontissa uusitaan maanalaiset, jopa yli satavuotiaat putket, kaapelit sekä kadun pintarakenteita. Raitiovaunukiskot uusitaan, ja niitä suoristetaan. Kaduille rakennetaan lisäksi yksisuuntaista pyörätietä noin kilometrin verran.

Kaikkiaan uusiksi laitetaan 2000 metriä viemäriputkea, 1800 metriä sadeviemäri putkea, 1600 metriä vesijohtoa ja 2500 metriä kiskoja.

Eniten työt vaikuttavat liikkumiseen ratikkalinja 8:n reitillä. Helsinginkadun, Runeberginkadun ja Caloniuksenkadun osuuksien lisäksi urakkaan kuuluvat myös Ruusulankatu, Kaarlenkatu, Läntinen Brahenkatu ja osia Töölönkadusta.

Katuremontti alkaa tammikuussa Töölön Caloniuksenkadulla sekä Kalliossa Kaarlenkadulla ja Helsinginkadulla, jossa ensiksi uusitaan vesijohtoja ja viemäreitä pienillä työmaa-alueilla.

Keväällä työmaa-alueet laajenevat huomattavasti, kun työ alkaa Runeberginkadulla.

Liikenteen poikkeusjärjestelyistä ja raitioliikennettä korvaavista bussilinjoista on tulossa tietoa myöhemmin. Alkuvaiheessa raitiovaunut ja bussit kulkevat normaalisti.

Työ valmistuu suunnitelman mukaan vuonna 2022.

Suuri katuremontti on nimetty Kasin katutöiksi, valinta tehtiin kaupunkilaisille järjestetyllä nimikilpailulla. Remonttialueilla on noin 20000 kotitaloutta, joiden asukkaille remontista kerrotaan lisää asukaskirjeellä ja verkon asukastilaisuuksissa.

Lisätietoa hankkeesta löytyy myös sitä varten perustetuilta verkkosivulta ja Facebook-sivulta.

Kaupunkiympäristön toimiala vertaa viestinnässään katutyötä Hämeentien suurremonttiin, jonka on määrä valmistua lähiaikoina.

”Oletko miettinyt, mitä seurata kun Hämeentien uudistus valmistuu”, humoristinen traileri alkavasta katuremontista kysyy.

Hämeentien urakka Hakaniemen torin ja Sörnäisten Kurvin välillä on kestänyt runsaat puolitoista vuotta.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Hämeentien valtava katutyö on pian valmis Helsingissä – seuraavaksi revitään auki Helsinginkatu, remontti ulottuu Töölöön asti”

  1. Hämeentien remontti jätti asfaltin liian matalaksi porraskäytävän kohdalta joten pyörätuolilla tai rollaattorilla kulku hankaloitui, sekä ovi stoppari ei ylety pitämään ovea auki.
    90 vuotiaan tosi vaikea pitää raskasta ovea auki ja samalla työntää rollaattoria. Pyörätuolilla vielä hankalampi. Hämeentie 14 A

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat