NCC aloittaa ison toimistotalon rakentamisen Ruoholahteen – tontin sijainti tekee hankkeesta vaativan

NCC käynnistää kerrosalaltaan 23000 neliömetrin We Land -toimistotalon rakentamisen Rumbanaukiolle Helsingin Ruoholahteen.

Kuva: JKMM Arkkitehdit / NCC

NCC on suunnitellut alueen kehittämistä yhteistyössä Helsingin kaupungin, JKMM Arkkitehtien, alueen toimijoiden ja vuokralaisten kanssa. Yksi uuteen toimistotaloon muuttavista vuokralaisista tulee olemaan asiantuntijaorganisaatio Deloitte, joka tuo Suomen pääkonttorinsa taloon.

”Tontin sijainti tekee hankkeesta rakentamisen näkökulmasta mielenkiintoisen ja vaativan. Maan alta löytyy useita tunneleita: metrotunnelit, Salmisaaren voimalaitoksen hiilitunneli ja Alkon entinen huoltotunneli. Porapaalutus 10 metriä merenpinnan alapuolella edellyttää myös meri- ja pohjaveden hallintaa”, NCC:n projektijohtaja Timo Henno kertoo yhtiön tiedotteessa.

Työmaalla tulee työskentelemään kaikkiaan parisen tuhatta työntekijää, kerralla noin 150–200 henkeä.

Loppuvuodesta 2023 valmistuvassa talossa tavoitellaan NCC:lle Suomessa ensimmäistä breeam-ympäristöluokituksen outstanding-tasoa, joka on yhtiön mukaan kansainvälisestikin vielä melko harvinainen. Toimitilan suunnittelussa, materiaalien valinnoissa, palveluissa, liikkumisessa ja käytössä tuetaan kestävää kehitystä.

”We Land -talon konseptin ytimenä on alueen muille toimijoille ja asukkaille avoimet tilat ja palvelut, kuten 14. kerrokseen tuleva tasokas ravintola upeine näkymineen”, Heikki Alén NCC:ltä kertoo.

 

We Land -hanke

  • Arkkitehti: JKMM Arkkitehdit
  • Työpaikkoja 2500
  • Kerrosala 23000 m2
  • Pyöräpaikkoja 450, osa ladattavia
  • Autopaikkoja 190, kaikki ladattavia, vuorottaispysäköinti
  • Tavoitteena kansainvälisesti poikkeuksellinen breeam outstanding (korkein) -luokitus. Breeam-sertifioinnissa arvioidaan kiinteistöjen ekologista, sosiaalista ja taloudellista vastuullisuutta.
  • Valmistuminen 2023

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC aloittaa ison toimistotalon rakentamisen Ruoholahteen – tontin sijainti tekee hankkeesta vaativan”

Jätä kommentti