Yle: Kahdesta Hämeenlinnan keskustan vanhasta hallintorakennuksesta suojelupäätös

Hämeen lääninhallituksen vanhasta päärakennuksesta sekä Hämeenlinnan Raatihuoneen suojelusta on tehty suojelupäätös Hämeen ely-keskuksessa. Asia oli ollut vireillä jo vuodesta 2014. Asiasta kertoi Yle Uutiset.

Nyt annettujen määräysten mukaan rakennusten ulkoarkkitehtuuri, tilajako ja sisätilojen kiinteä sisustus pitää säilyttää. Rakennusten hoidon, korjausten ja muutosten on perustuttava riittäviin selvityksiin niiden historiasta, rakenteista, yksityiskohdista ja kunnosta.

Hämeen lääninhallituksen vanha empiretyylinen päärakennus valmistui vuonna 1837. Sen on suunnitellut Carl Ludvig Engel. Rakennus on restauroitu 1990-luvun alussa. Uusrenessanssityylinen Raatihuone valmistui puolestaan vuonna 1888. Lääninarkkitehti Alfred Cawénin suunnittelema Raatihuone on peruskorjattu vuonna 1990. Raatihuone on ainoa jäljellä oleva Cawénin suunnittelema kivirakennus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yle: Kahdesta Hämeenlinnan keskustan vanhasta hallintorakennuksesta suojelupäätös”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat