Kokeile kuukausi maksutta

Rakentaja vaitonainen Kruunuvuorensillan pohjaongelmista – lisäkustannukset täysin auki

Kruunusiltojen työmaalla ollaan vähäsanaisia kannatinpylvään perustusongelmien vuoksi.

Havainnekuva Kruunuvuorensillasta. Kuva: Kruunusillat, Helsingin kaupunki, WSP, Knight Architects

Kruunusillat kertoi tiistaina työmaan ongelmista. Suurimmat vaikeudet liittyvät pylonin peruslaattaa varten merenpohjaan louhittuun poteroon, joka on noin 11 metrin syvyydessä. Louhintojen yhteydessä merenpohjasta irtosi odotettua enemmän kalliota. Tämä aiheuttaa  ylimääräistä työtä perustuksia rakennettaessa, sillä irronnutta ainesta pitää poistaa, pohjatutkimuksia pitää tarkentaa ja betonimäärää kasvattaa.

"Meillä ei ole täyttä selvyyttä mikä merenpohjalla on vialla, mutta kalliota on irronnut enemmän kuin on oletettu. Syitä selvitetään parhaillaan ja sitä miten tästä rakennetaan eteenpäin", Työyhteenliittymä Kruunusillat-siltaurakan projektipäällikkö Jari Humalajoki kertoo Rakennuslehdelle.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Rakentaja vaitonainen Kruunuvuorensillan pohjaongelmista – lisäkustannukset täysin auki”

  1. Olisi varmaan kannattanut tehdä ennakkoon riittävät maa- ja kallioperätutkimukset koko perustuksen alueelta.

Viimeisimmät näkökulmat