Kokeile kuukausi maksutta

Uusi studio Ison Pajan kainaloon – louhintojen kesto venyi yli nelinkertaiseksi suunnitellusta

Ilmalan televisiotornin juurelle Helsingin Pasilaan on valmistumassa moderni tv-studiorakennus ja samaan rakennukseen sijoitettava konesali, jonka palvelimien hukkalämpö syötetään Helenin kaukokylmäverkkoon.

Uuden Pienen Pajan pihan pengerrakenne pohjustettiin kuitukankaalla, jonka päälle valettiin pihalaatasto. Kuva: Jussi Helttunen

Yleisradio luopui viitisen vuotta sitten muun muassa television vaalivalvojaisista tutusta Isosta Pajasta. Sen jälkeen kiinteistö siirtyi Yleisradion eläkesäätiön omistukseen. Iso Paja peruskorjattiin, ja sinne muutti VR:n pääkonttori. Nykyisin Isossa Pajassa on VR:n lisäksi muitakin vuokralaisia.

Keväällä 2021 Yleisradion eläkesäätiö järjesteli Ison Pajan omistuksen uudelleen ja kohteen omistajiksi eläkesäätiön lisäksi tulivat Suomen vanhin eläkelaitos Apteekkien Eläkekassa ja Suomen Ässä-Asunnot oy. Ison Pajan takapihalla sijainnut Pikku Paja oli tuolloin jo purettu. Nyt Ison Pajan omistajat rakennuttavat Pikku Pajan entiselle paikalle yhdestä kellari- ja kolmesta maanpäällisestä kerroksesta koostuvaa studio- ja konesalirakennusta, jonka uumenista tullaan ensi vuoden alusta alkaen lähettämään eri kanavien tv-ohjelmia lottoarvontalähetyksestä tämän hetken seuratuimpiin viihdeohjelmiin.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uusi studio Ison Pajan kainaloon – louhintojen kesto venyi yli nelinkertaiseksi suunnitellusta”

Viimeisimmät näkökulmat