Kokeile kuukausi maksutta

Tunnelin rakentaminen päärautatieaseman alle on minuutintarkkaa junailua – Kaisantunneli hakee katutyömaakilpailun hattutemppua

Kaisantunnelia on rakennettu Helsingin päärautatieaseman laitureiden alle reilut kaksi vuotta. Logistisesti hankalalla työmaalla on ollut osaa kuljetuksia varten käytössään jopa oma juna.

Tunnelia on rakennettu molemmista päistä kohti keskustaa. Viimeisen osan valut valmistuvat elokuussa. Kuva: Liisa Takala

Helsingin päärautatieaseman länsipuolen lähiliikenteen raiteet ovat palanneet oikeille paikoilleen ja näyttävät lähes samalta kuin ennen. Niiden kohdalla on kuitenkin toteutettu suomalaisittain poikkeuksellinen ratkaisu: kiskot on valettu suoraan kiinni sillankanteen.

”Aine ja valvoja tulivat Hollannista, koska Suomessa tällaisia ei ole tehty. Tässä kohdassa tunnelin profiili ei antanut periksi sille, että tavanomaiset ratarakentamisen kerrokset olisivat mahtuneet”, Destian projektijohtaja Juha Viitala sanoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tunnelin rakentaminen päärautatieaseman alle on minuutintarkkaa junailua – Kaisantunneli hakee katutyömaakilpailun hattutemppua”

Viimeisimmät näkökulmat