Skaalalta huurtumaton energiaikkuna ja turvaovi

Skaala Ikkunat ja Ovet Oy on julkistanut Finnbuild 2010 -messuilla uuden energiaikkunan, joka pysyy huurtumattomana olosuhteista riippumatta. Samalla Skaala julkisti myös uuden sormenjälkitunnistimella varustetun turvaoven.

Skaala Ikkunat ja Ovet Oy on julkistanut Finnbuild 2010 -messuilla uuden energiaikkunan, joka pysyy huurtumattomana olosuhteista riippumatta. Samalla Skaala julkisti myös uuden sormenjälkitunnistimella varustetun turvaoven.

”Energiatehokkaiden ikkunoiden erityisominaisuus on ollut ulkolasin ajoittainen huurtuminen. Huurtumista esiintyy tyypillisesti silloin, kun lämpötila käy nollan alapuolella ja ilman suhteellinen kosteus on suuri”, Skaalan kehitysjohtaja Jyrki Jaskari kertoo.

Uusi Skaala Alfa FrostFree -energiaikkuna soveltuu kaikkiin uudis- ja saneerauskohteisiin, ja sen saa myös parvekeoviin. Uutta tuotetta on testattu hiljaisesti jo pitkään. Ikkunoita on asennettu eri kohteisiin eri puolilla Suomea. ”Kaikki uudet ikkunat ovat pysyneet koko ajan täysin kirkkaina ja huurtumattomina”, Jaskari sanoo.

Yhtiössä uskotaan, että tuote löytää markkinat nopeasti.

”Tekniset yksityiskohdat haluamme luonnollisesti pitää itsellämme. Materiaalivalinnoilla on merkitystä”, Jaskari sanoo.

Oppiva sormenjälkitunnistin

Skaala on esitellyt Finnbuild-messuilla myös uuden Skaala Security Lock -turvaoven, jonka sormenjälkitunnistin takaa turvallisen sisäänkäynnin joka kotiin. Tunnistimeen voi tallentaa jopa 99 sormenjälkeä ja sormenjälkien lisääminen ja poistaminen käy käden käänteessä.

”Ainoastaan tunnistettu henkilö pääsee sisään kortin, koodin tai avaimen avulla. Tunnistusjärjestelmä ei itse asiassa tallenna sormenjälkiä, vaan löytää sormelle ominaiset pisteet ja muuttaa ne koodiksi. Koodista ei ole mahdollista rakentaa sormenjälkeä uudestaan”, Jaskari sanoo.

Sormenjälkitunnistimessa on myös niin sanottu oppivan sormen toiminto, joka tallentaa sormenjäljen automaattisesti vanhan päälle, kun skanneri saa muistissa olevasta sormenjäljestä paremman kopion. Tämä toimii hyvin esimerkiksi lapsilla, joiden sormet kasvavat vielä.

Ekey Biometrics Systemsin kehittämä sormenjälkien tunnistusjärjestelmä käyttää lämpöskanneria, joka toimii jopa 40 asteen pakkasella.

Sormenjälkitunnisteen lisäksi oven murtoturvallisuutta lisäävät ovilehdestä karmirakenteen sisään kääntyvät murtosuojatapit.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skaalalta huurtumaton energiaikkuna ja turvaovi”

Vastaa