Kokeile kuukausi maksutta

Kauppalehti: Destian myyntiprosessi etenee – JHL tyrmää myyntiaikeet

Valtion infrarakennusyhtiö Destian myyntiprosessi etenee eduskunnan valtuuttamana. Kauppalehden mukaan yhtiölle on löytymässä ostaja jo lähikuukausina, ja kauppahinnaksi on arvioitu 150–200 miljoonaa euroa.

Valtion infrarakennusyhtiö Destian myyntiprosessi etenee eduskunnan valtuuttamana. Kauppalehden mukaan yhtiölle on löytymässä ostaja jo lähikuukausina, ja kauppahinnaksi on arvioitu 150–200 miljoonaa euroa.

Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston finanssineuvos Arto Honkaniemi toteaa Kauppalehdelle, että investointipankki määrittää Destian arvon, ja kaupan neuvonantaja seuloo ostajaehdokkaista parhaan tarjouksen tekijän. Finanssineuvoksen mukaan kiinnostusta Destian ostamista kohtaan on sekä Suomessa että ulkomailla.

Destian hallituksen puheenjohtajan Karri Kaitueen mielestä vahva kassavirta, pieni käyttöpääoman tarve sekä hyvä markkinaosuus tekevät yhtiöstä houkuttelevan ostokohteen.

JHL vastustaa myyntiä

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n toimialajohtaja Päivi Niemi-Laine tuomitsee Destian myyntiaikeet kovin sanoin.

”Destian myyntiaikeita perusteellaan valtion rahantarpeella. Tulosta tuottavan ja valtion perusinfrasta huolehtivan yhtiön myynti on kuitenkin järjenvastaista. Valtionyhtiön myynti ei tuo mitään uutta elvytysvaraa, vaan se on rahojen siirtämistä taskusta toiseen”, Niemi-Laine toteaa liiton tiedotteessa.

”Destian myymällä Suomen valtio menettäisi täysin kontrollin Suomen tierakentamiseen, minkä jälkeen olisimme täysin isojen maanrakennusyhtiöiden varassa. Halu kartellisoitumiseen ja voittojen kasvattamiseen veronmaksajien kustannuksella on suuri.”

Niemi-Laine väläyttää pahimpana skenaariona sitä, että Destia siirtyy kansainvälisten sijoittajien käsiin, jolloin hinnat voivat autokatsastuksessa tapahtuneen kehityksen mukaisesti nousta pilviin.

”Destia on osoittanut, että se pystyy kilpailemaan yksityisten toimijoiden kanssa niin työn hinnassa kuin laadussa. Destian vahva mukanaolo kilpailutuksessa on pitänyt hintatason kohtuullisena, ja myös tietotaito tiestön ja muun infran rakentamisessa on säilynyt valtiolla.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kauppalehti: Destian myyntiprosessi etenee – JHL tyrmää myyntiaikeet”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat