Kokeile kuukausi maksutta

Norjalaisyhtiö osti enemmistön Thermisolista

Norjalainen eristevalmistaja Jackon Group on ostanut 90 prosenttia kotimaisen EPS-eriste ja -elementtivalmistaja Thermisol oy:n osakkeista. Sopimus allekirjoitettiin 10. helmikuuta.

Norjalainen eristevalmistaja Jackon Group on ostanut 90 prosenttia kotimaisen EPS-eriste ja -elementtivalmistaja Thermisol oy:n osakkeista. Sopimus allekirjoitettiin 10. helmikuuta.

Veli Ollila jatkaa Thermisolin toimitusjohtajana, ja hänelle jää edelleen 10 prosentin osuus yrityksestä. ”Yrityskaupan avulla saamme leveämmät hartiat ja varmistamme kasvun tulevaisuudessakin”, hän sanoo.

Keskustelut yrityskaupasta kestivät useita kuukausia. Jackon Groupilla on ollut jo vuosia tavoitteena hankkia suomalaista tuotantoa.

”Olemme iloisia, että Veli Ollila jatkaa ThermiSolin kehittämistä kanssamme. EPS-elementit eivät ole tällä hetkellä Jackonin tuotevalikoimassa, joten myös uusi tuotealue tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Thermisolin hankinta vahvistaa asemaamme entisestään”, Jackon Groupin toimitusjohtaja Stein Trygsland kertoo.

Vuonna 1962 perustetulla Thermisolilla on Suomessa kolme tuotantolaitosta: Sastamalassa, Nurmijärvellä ja Rovaniemellä. Pääkonttori ja suurin tuotantolaitos sijaitsee Sastamalassa.

Yritys on tehnyt viime vuosina positiivista tulosta. Liikevaihto oli 25 miljoonaa euroa vuonna 2016 ja työntekijöitä on 70.

”Jackonin avulla Thermisol turvaa riittävät resurssit tuleviin investointeihin ja tuotekehitykseen sekä tuotannon säilymiseen Suomessa. Saamme myös laajennettua tuotevalikoimaamme Jackonin tuotteilla”, Ollila toteaa.

Keväällä 2011 Ollila ja silloinen toimitusjohtaja Urpo J. Salminen ostivat 60 prosentin osuuden Thermisolin yhtiöistä Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa irlantilaiselta Kingspan-konsernilta. Loput osakkeet irlantilaisyhtiö myi valtion omistamalle Suomen Teollisuussijoitus oy:lle sekä keskinäisille vakuutusyhtiöille Fennialle ja Eläke-Fennialle. Syksyllä Thermisol kuitenkin myi Ruotsissa ja Tanskassa toimivat tytäryhtiönsä norjalaiselle Bewi-konsernille, minkä jälkeen yhtiö keskittyi liiketoimintaansa Suomessa.

Jackon Group on norjalainen teollisuuskonserni, jonka pääkonttori on Fredrikstadissa. Yhtiö valmistaa rakentamiseen ja teollisuuteen tarkoitettuja EPS-, XPS-, EPP-eristeitä ja -pakkauksia. Jackon Groupilla on 15 tehdasta Euroopassa, joista 12 Pohjoismaissa. Konsernin liikevaihto on 265 miljoonaa euroa, ja se työllistää 750 henkeä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Norjalaisyhtiö osti enemmistön Thermisolista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat