Talous Kiinteistöt Rakentaminen Uutiset Rakennuslehti 5 kommenttia

Hannu Lehto myy Lehto Groupin osakkeita

Lehto Group Oyj:n toimitusjohtaja Hannu Lehto ja joukko muita johtajia aikoo myydä yhtiön osakkeita.

Heidän omistuksensa edustaa 69,7 prosenttia yhtiön ulkona olevista osakkeista.

Osakkeenomistajat ovat valtuuttaneet OP Yrityspankin ja Pareto Securitiesin yhdessä selvittämään vaihtoehtoja omistuksensa vähentämiseksi yhdessä tai useammassa erässä.

Osakkeenomistajiin kuuluvat Hannu Lehton lisäksi hallituksen puheenjohtaja Pertti Huuskonen, liiketoimintajohtaja Asko Myllymäki ja talousjohtaja Veli-Pekka Paloranta sekä muita osakkeenomistajia, joiden omistamien osakkeiden luovutusrajoitukset päättyvät tänään. Luovutusrajoitukset asetettiin Lehto Groupin listautuessa Nasdaq Helsingin pörssilistalle.

Osakkeenomistajien tarkoituksena on myydä enintään noin 30 prosenttia omistamistaan osakkeista. Yhtiön toimitusjohtaja Hannu Lehto on sopinut vähentävänsä omistustaan Lehto Invest Oy:n kautta enintään 5,0 prosentilla. Osakkeenomistajat säilyttävät siten asemansa huomattavina osakkeenomistajina myös mahdollisten liiketoimien jälkeen.

Mahdollisesti myytävien osakkeiden määrä riippuu kysynnästä ja saavutetusta hinnasta, mutta määrä ei kuitenkaan edusta yhteensä enempää kuin 7 200 000 osaketta eli 12,4 prosenttia osakekannasta.

Osakkeenomistajat ovat antaneet sitoumuksensa sille, etteivät 180 päivää kestävällä ajanjaksolla myy jäljelle jääviä yhtiön osakkeitaan, jos liiketoimi tai liiketoimet omistuksen vähentämiseksi toteutetaan.

Yhtiö arvioi, että suunniteltu osakemyynti voi parantaa osakkeen likviditeettiä.

Keskustelu artikkelista: 5 kommenttia

 • projektipäällikkö_

  Eli Suomessa rakentamisen huippu on taas tältä erää saavutettu, kun pörssiyrityksen omistajat alkavat realisoida omaisuuttaan.

  Vastaa
 • Kuplilla on taipumus puhjeta?

  Vastaa
 • Jotain tuollaista on odotettavissa, kun maalaa itsensä nurkkaan.

  Vastaa
 • No eipä ole ihme. Eivätköhän Lehdot ja kumppanit ole jo omansa saaneet. Konkurssiin vaan. Kyllä Lehto Groupin sitten pesänhoitaja pilkkoo ja myy terveet ja vähän epäterveetkin osat eli keskeneräiset työmaat ym.

  Vastaa
 • Kun firmalla on kasvot ja vahva omistaja tulosta tulee, 30 %:n myynti ei muuta tätä asetelmaa.

  Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia