Kokeile kuukausi maksutta

Destian liiketulos parani, mutta liikevaihto jäi edellisvuodesta

Destian liikevaihto laski tammi-kesäkuussa 2017, mutta liiketulos nousi plussan puolelle.

Destian liikevaihto oli 191,1 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin samana ajanjaksona oli 200,1 miljoonaa euroa. Liiketulos parani samalla vertailukaudella 0,3 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli miinuksella 1,2 miljoonaa euroa.

Yhtiön tilauskanta on laskenut hieman ja oli kesäkuun lopussa 773,5 miljoonaa euroa (800,2).

Yhtiön talous- ja rahoitusjohtaja Pirkko Salminen arvioi yhtiön tulostiedotteessa, että kuluvan vuoden liikevaihto ja liikevoitto nousevat hieman vuoteen 2016 verrattuna.

”Tilauskantamme on kohtuullisen hyvällä tasolla johtuen katsauskauden aikana solmituista sopimuksista ydinliiketoiminnoissamme, esimerkkeinä valtatie 4 Oulun kohdan parantamisen urakka tienrakennus puolella ja Oulu-Kontiomäki-rataosuuden perusparannusurakka ratapuolella. Tilauskantaan saatiin katsauskaudella myös Helsinki-Vantaan lentoaseman laajentamiseen liittyvän allianssiurakan kolmannen vaiheen sopimus”, Salminen sanoo.

Destian hallitus antoi maanantaina potkut yhtiötä kahdeksan vuotta luotsanneelle toimitusjohtaja Hannu Leinoselle. Destian omistajan Ahlström Capitalin toimitusjohtajan ja Destian hallituksen varapuheenjohtajan Hans Sohlströmin mukaan Destian tulos on reilusti alle tavoitteiden eikä omistaja ole tyytyväinen yhtiön tulos- ja kannattavuuskehitykseen.

”Olemme omistajana kiinnostuneita kahdesta asiasta: tulos- ja kannattavuuskehityksestä sekä siitä, miten yritystä johdetaan”, Sohlström kertoi Rakennuslehden haastattelussa.

Destian hallituksen puheenjohtaja Arto Räty muotoili irtisanomisen syyt diplomaattisemmin.

”Leinonen on ollut kahdeksan vuotta toimitusjohtajana. Hän on vienyt Destiassa läpi pitkän murrosvaiheen, jossa entinen valtionyhtiö on muuttunut markkinaehtoisesti toimivaksi yksityiseksi yritykseksi. Nyt on aika ottaa seuraava askel. Tähän ei sisälly mitään draamaa”, Destian hallituksen puheenjohtaja Arto Räty kertoi Rakennuslehdelle.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Destian liiketulos parani, mutta liikevaihto jäi edellisvuodesta”

  1. Voi jeesus sentään ! Ei se Pohjonen sen parempi valinta ole. Sopisi pienempien firmojen dirikaksi. Lujatalossakin tulosta tekivät aluejohtajat eikä Arto Pohjonen. Henkilöstötaidot ???

    1. Älä ny jauha s*ntaa. Työpäälliköt sen tuloksen teki. Vai oliko se laskentapäällikön ansioita. Vastaava työnjohtaja se taisi ollakin… Elleivät sitten timpurit. Jos aluejohtajat tekevät tuloksen, niin eihän siellä muita tarvitakaan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat