Kuva: Anne Kurki

Rakentamisen konkurssit vähenivät hieman, mutta menettely koski aiempaa useampia työntekijöitä

Tilastokeskuksen mukaan rakentamisessa konkurssien määrä laski tammi-marraskuussa verrattuna vuoden takaiseen.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Kuluvan vuoden tammi-marraskuussa konkurssiin meni 443 yritystä, mikä 3,5 prosenttia viime vuotta vähemmän.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi–marraskuussa 2017 pantiin vireille kaikkiaan 2 015 konkurssia. Se on 12,7 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 11 157, mikä on 481 henkilöä eli 4,1 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Konkurssiin haettujen rakennusalan yritysten määrä väheni vuodentakaisesta 3,5 prosenttia. Rakentamisen konkurssiyritysten henkilökunnan määrä kitenkin lisääntyi vuodentakaisesta peräti 18,9 prosentilla.

Konkurssit vähenivät kaikilla päätoimialoilla

Konkurssien määrä väheni kaikilla päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät muiden palveluiden päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 578 konkurssia, mikä on 13,9 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Muiden palveluiden päätoimiala käsittää muun muassa informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen konkurssit vähenivät hieman, mutta menettely koski aiempaa useampia työntekijöitä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi