Rakentajat ja suunnittelijat työskentelevät allianssihankkeissa usein yhteisessä tilassa, Big Roomissa, mikä helpottaa kommunikointia. Kainuun sairaalan allianssihanke. Kuva: Kainua.

Yhteistyön puute haittaa hyvää tuotannonsuunnittelua

Rakennusliikkeen rooli on usein muuttunut rakentamisesta aliurakoitsijoiden ja suunnittelijoidenkin töiden ohjaajaksi. Töiden häiriötön sujuminen edellyttää avointa keskustelua muiden osapuolten kanssa, kirjoittaa Juha-Matti Junnonen TTY:stä. Rakentamisen ketju on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki.

Kirjoittaja(t) Juha-Matti Junnonen
Nykyisillä rakennustyömailla alihankinta-asteet ovat erittäin korkeita, ja useilla työmailla lähes kaikki rakennustyöt tehdään aliurakoina tai työurakoina. Rakentaminen onkin muuttumassa eräänlaiseksi alustatalouden ilmentymäksi, jossa päätoteuttaja toimii alihankkijoiden töiden mahdollistajana ja päätoteuttajan ydintoimintaa on töiden organisointi ja tuotannonhallinta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

En ole vielä tilaaja

Näitä sisältöjä pääsee tarkastelemaan yli 30 000 päättäjää ja asiantuntijaa. Jäätkö sinä jostain paitsi? Tilaa Rakennuslehti ja digilukuoikeus tästä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yhteistyön puute haittaa hyvää tuotannonsuunnittelua”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi