Yhteistyön puute haittaa hyvää tuotannonsuunnittelua

Rakennusliikkeen rooli on usein muuttunut rakentamisesta aliurakoitsijoiden ja suunnittelijoidenkin töiden ohjaajaksi. Töiden häiriötön sujuminen edellyttää avointa keskustelua muiden osapuolten kanssa, kirjoittaa Juha-Matti Junnonen TTY:stä. Rakentamisen ketju on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki.

Rakentajat ja suunnittelijat työskentelevät allianssihankkeissa usein yhteisessä tilassa, Big Roomissa, mikä helpottaa kommunikointia. Kainuun sairaalan allianssihanke. Kuva: Kainua.
Nykyisillä rakennustyömailla alihankinta-asteet ovat erittäin korkeita, ja useilla työmailla lähes kaikki rakennustyöt tehdään aliurakoina tai työurakoina. Rakentaminen onkin muuttumassa eräänlaiseksi alustatalouden ilmentymäksi, jossa päätoteuttaja toimii alihankkijoiden töiden mahdollistajana ja päätoteuttajan ydintoimintaa on töiden organisointi ja tuotannonhallinta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yhteistyön puute haittaa hyvää tuotannonsuunnittelua”

Viimeisimmät näkökulmat