Kokeile kuukausi maksutta

Sweco kouluttaa projektijohtajia trainee-ohjelmalla – ”Yhä enemmän tarvitaan ihmisten johtamisen taitoa”

Suunnittelu- ja konsulttitalo Sweco rantautti Ruotsin koulutusmallin myös Suomeen. Yhtiö on kouluttanut vuoden alusta lähtien ohjelmalla nuoria tekniikan alan insinöörejä esimiestehtäviin.

Milla Mattila (vas.) työskentelee Swecolla sisäilma-asiantuntijana muun muassa korjausrakennushankkeissa. Saijariina Kuokkanen on projekti-insinöörinä kiinteistö- ja infrarakentamishankkeissa. Kuva: Liisa Takala.

Oman osaamisen kehittämisestä ja päivittämisestä sekä tarjolla olevista urapoluista on tullut viime vuosina entistä tärkeämpi rekrytointivaltti myös rakennus- ja suunnittelualan yrityksille. Palkka ja passelit työtehtävät painavat toki edelleen hakijoiden puntarissa, mutta varsinkin nuorempi osaajapolvi on valmis ottamaan vastuuta heti alusta alkaen ja etenemään urallaan entistä määrätietoisemmin.

Tämä on havaittu myös suunnittelu- ja konsulttitalo Swecossa, joka käynnisti kuluvan vuoden alussa uuden Sweco Trainee -ohjelman. Siihen seuloutui viime syksyn haun perusteella kymmenen nuorta ”talenttia”, jotka ovat joko vastavalmistuneita tai urallaan jo alkuvauhtiin päässeitä tekniikan alan insinöörejä tai diplomi-insinöörejä ja tähtäävät tosissaan esimiestehtäviin.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sweco kouluttaa projektijohtajia trainee-ohjelmalla – ”Yhä enemmän tarvitaan ihmisten johtamisen taitoa””

Viimeisimmät näkökulmat