Aktiivinen ja alastaan kiinnostunut rakennusmestari Matti Eklund 1941-2019

 

 

Ylirakennusmestari Matti Tapio Eklund kuoli vaikean sairauden uuvuttamana Keravalla 6. lokakuuta. Hän oli 78-vuotias, syntynyt Hämeenlinnassa 1. elokuuta 1941. Sotilasarvoltaan hän oli reservin kapteeni.

Eklund aloitti 16-vuotiaana rakennusalan uransa betonilaboranttina Ivon kenttävalimossa Ruovedellä. Ura jatkui nosturin kuljettajana ja betonielementtien kuljettajana rekan ratissa. Hän valmistui rakennusmestariksi Lahden teknisen koulun talonrakennuslinjalta 1967.

Eklund perusti oman elementtiasennusyrityksen yhtiökumppanin kanssa vuonna 1969. Paperitehtaiden elementtiasennuksia hän johti toistakymmentä uransa aikana. Hän oli myös mukana kehittämässä asennusturvallisuutta parantavia ohjeita ja luennoi aiheesta useissa koulutustilaisuuksissa.

Vuonna 1996 Eklund Matti T:mi muuttui Matti Eklund oy:ksi, ja yritystoiminnan painopisteeksi tuli kosteus- ja homevauriot.

Eklundin asiantuntemusta ja kokemusta on käytetty myös rakennusalan erimielisyyksiä ratkottaessa. Hän työskenteli asiantuntijana ja projektinjohtajana aina kuolemaansa saakka.

Eklund on saanut lukuisia tunnustuksia. Merkittävimmät niistä ovat Suomen Leijonan Ritarikunnan ritarimerkki, Suomen Yrittäjien timanttiristi, Vuoden Rakennusmestari 2003, Keravan Yrittäjät ry:n yrittäjäpalkinto 40 vuoden yritystoiminnasta ja Vuoden yrittäjän titteli 2018.

SF-Caravan ry:n toimintaan Eklund tuli vuonna 1975. Hän oli yhtäjaksoisesti leirintätoimikunnan ja kotimaanmatkailutoimikunnan jäsen vuosina 1975-1999 ja liittohallituksen jäsen 1992-1998.

Eklund oli mukana alueoppaan (nykyinen Caravan-Leirintäopas) perustamisessa ja kehittämisessä. Hänet valittiin Vuoden karavaanariksi 1984 ja palkittiin liiton kultaisella ansiomerkillä 1989.

Nuoruuden moottoripyörä- ja kilpa-autoharrastus jatkui Harley Davidsonin satulassa 59-vuotiaana, ja rakas moottoripyöräharrastus jatkui kesään 2018 saakka. ”Road Master Mutka” oli aktiivinen moottoripyöräajojen suunnittelija ja vetäjä.

Eklund halusi jakaa omaa tietämystään niin karavaanareille, moottoripyöräharrastajille kuin rakennusalan ammattilaisille. Hyvä käytännön osaaminen ja huumorilla höystetyt luennot ovat jääneet monen kuulijan mieleen.

Matti oli avulias ja ymmärtäväinen ihminen. Hän oli helposti lähestyttävä, ja hänellä oli käytännönläheinen tapa suhtautua ihmisiin ja heidän ongelmiinsa. Voimakkaana persoonana hän ajoittain sai aikaan myös poikkeavia mielipiteitä, joita hänen ei aina ollut helppo hyväksyä. Kaikesta huolimatta hänellä oli laaja ystäväpiiri töiden ja harrastusten parissa.

Matin lähipiiriin kuuluivat vaimo Sirpa sekä neljä aikuista lasta ja kolme lastenlasta.

Marit Sivén

Kirjoittaja on Matti Eklundin pitkäaikainen yhtiökumppani.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Aktiivinen ja alastaan kiinnostunut rakennusmestari Matti Eklund 1941-2019”

Vastaa