Kokeile kuukausi maksutta

Maailmanpankki hyllytti Destian uuden omistajan tytäryhtiön määräajaksi vilpillisen toiminnan takia

Maailmanpankki on sulkenut ranskalaisen infrajätti Colasin tytäryhtiön määräajaksi ulos sellaisista hankkeista ja toiminnoista, joita YK:n erityisjärjestön organisaatiot rahoittavat.

Päätös koskee Colasin tytäryhtiötä Colas Madagascar S.A:ta sekä sen tytäryhtiötä CMBI SNC:tä ja kestää kahden vuoden määräajan. Maailmanpankki sovitteli asiaa useiden mukana olleiden yhtiöiden kanssa. Koska Colas teki yhteistyötä selvitystyössä, rangaistuksen määräaikaa lyhennettiin. Nyt Colasin tytäryhtiöt ovat sitoutuneet noudattamaan tiettyjä ehtoja, jotta ne voivat määräajan jälkeen taas osallistua Maailmanpankin rahoittamiin hankkeisiin.

Maailmanpankin tiedotteessa kerrotaan, ettei sanktio koske suoraan emoyhtiö Colasia. Emoyhtiö Colas on ilmoittanut sopeuttavansa koko konsernin laajuista lahjomattomuusohjelmaansa heijastamaan Maailmanpankin asettamia periaatteita.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maailmanpankki hyllytti Destian uuden omistajan tytäryhtiön määräajaksi vilpillisen toiminnan takia”

Viimeisimmät näkökulmat