Kokeile kuukausi maksutta

Tilastokeskus: Rakennusluvissa roima pudotus tammi-maaliskuussa

Uudisrakentamisessa yli viidenneksen pudotus vuoden takaiseen nähden.

Rakennusala jarruttaa, jos mittarina käytetään rakennuslupien määrää. Asuinkerrostaloille myönnettiin tammi-maaliskuussa lupia 23,2 prosenttia ja pientaloille 8,7 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Tilastokeskuksen mukaan uudisrakentamiseen myönnettiin rakennuslupia tammi-maaliskuun 2022 aikana yhteensä 8,1 miljoonaa kuutiometriä. Se on lähes 21 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Asuinrakentamiseen lupia myönnettiin 2,8 miljoonaa kuutiometriä. Määrä oli 16,7  prosenttia vuodentakaista pienempi. Muun kuin asuinrakentamisen kuutiomäärä väheni liki 23 prosenttia.

Asunnoille myönnettiin tammi-maaliskuussa 9 090 rakennuslupaa, mikä oli 19,4 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinkerrostaloille myönnettiin lupia 23,2 prosenttia ja pientaloille 8,7 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi kasvoi Tilastokeskuksen mukaan tammi-maaliskuussa 10,3 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi liki 16 ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 5,6 prosenttia.

Aloitettujen rakennushankkeiden kuutiomäärä väheni koko rakentamisessa 0,2 prosenttia ja asuinrakentamisen osalta 1,7 prosenttia vuodentakaisesta.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tilastokeskus: Rakennusluvissa roima pudotus tammi-maaliskuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat