Kokeile kuukausi maksutta

Helsinkiin jälleen kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun voitto

Lyypekinlaiturilla sijaitseva Helsinki Biennaali- paviljonki on valittu kansainvälisen arkkitehtuuripalkinnon voittajaksi kulttuurirakennusten sarjassa.

Paviljonki on suunniteltu tarjoamaan avointa odotus- ja oleskelutilaa kattopinnallaan ja sen alla Helsingin kauppatorin äärellä. Kuva: Verstas Arkkitehdit

Paviljonki saavutti menestystä maailmanlaajuisessa laajassa Architecture MasterPrize (AMP) -palkintokilpailussa, jossa tunnustusta annetaan laadukkaalle arkkitehtuurille tuomariston arvioinnin perusteella. Kilpailussa on kolme arkkitehtuuri-, sisustusarkkitehtuuri- ja maisema-arkkitehtuuri-sarjaa. Sarjat on lisäksi jaettu lukuisiin eri alasarjoihin, kuten esimerkiksi oppilaitokset, hoivatilat, julkisten rakennusten sisustus, puistot tai asuinalueet.

Helsinki Biennaali- paviljonki on Helsingin kaupungin rakennuttama, ja viime vuonna se palveli kansainvälistä nykytaidetapahtumaa, jonka kuratoinnista ja tuotannosta vastasi HAM Helsingin taidemuseo. Tapahtuman lisäksi paviljonki on suunniteltu tarjoamaan kaikille avointa odotus- ja oleskelutilaa kattopinnallaan ja sen alla aivan Helsingin kauppatorin läheisyydessä.

Paviljongin muoto on saanut inspiraationsa Vallisaaren monista kalliolammista, joista osa on hiidenkirnuja. Rakennus on tarjonnut tilan kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen. Lisäksi se on myös pysähdyspaikka, missä voi nauttia merellisestä ja historiallisesta Helsingistä.

Paviljonki on tilapäinen rakennus, jolla on lupa olla paikalla vuoteen 2024 asti. Rakennuksen on suunnitellut Verstas Arkkitehdit, joka tunnetaan muun muassa Otaniemen uusien Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ja Kauppakorkeakoulun rakennusten suunnittelijana.

Verstas Arkkitehtien suunnittelema Helsingin monikielisimpänä lukiona tunnettu rakennus Vuosaaressa sai myös kilpailussa kunniamaininnan koulurakennusten sarjassa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinkiin jälleen kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun voitto”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat