Osaava mestari saa työmaan toimimaan yhdessä

Skanskalla vastaavana työnjohtajana toimiva Harri Vesanto on tiimeineen rakentanut pääkaupunkiseudulle yli 1000 kotia viimeisen 20 vuoden aikaan. Hyvin tehty työ on palkittu uusilla haasteilla ja entistä kiinnostavammilla työmailla.

Millintarkkaa muottityötä jättihankkeessa

Helsingin Olympiastadionin perusparannus- ja uudistustyömaalle on kuskattu yli neljäsataa rekkakuormallista betonimuotteja. Kansallisessa jättihankkeessa muottien toimittaja panostaa erityisen paljon suunnitteluun ja myös kierrättää muotit tehokkaasti.

Asbestiosaaja on nyt selkeä osa Purkupiha-perhettä

Helsinkiläinen Dammega Oy on tullut tunnetuksi yhtenä pääkaupunkiseudun suurimmista asbesti- ja haitta-ainekohteita purkavista yhtiöistä. Taannoisen yrityskaupan ja tuoreen nimenvaihdoksen myötä se on entistä tiiviimpi osa valtakunnallista Purkupiha Groupia.

Katto kukoistamaan!

Viherkatolla näkyy kesä, mutta vihreyden tärkeä mahdollistaja jää näkymättömiin. Kasvien menestymisen yksi salaisuus on Leca-sora, jonka käyttö erilaisissa kattorakenteissa ylsi viime vuonna uuteen ennätykseen.

Tiivistä rakennus oikein ja säästä energiaa

Jaakko Leppo rakentaa Tuusulaan hirsitaloa ja haluaa varmistaa, että kesäaikainen talon viilennys ei tuota rakennukseen kosteutta. Siksi hän vaati taloonsa älykkään höyrynsulun, joka takaa rakennuksen terveyden ja tuo myös säästöjä.

Ilmastonmuutos koettelee myös julkisivumateriaaleja

Kiinteistö- ja taloyhtiöissä on opittu jo tarkkailemaan säännöllisesti katon ja ikkunoiden kuntoa. Katse kannattaisi kuitenkin kohdistaa myös julkisivuihin, jotka ovat ilmastonmuutoksen ja nopeasti vaihtelevien sääolojen takia entistä kovemmilla.

Nelostien työmaalla tehdään ihmisen kokoista infraa

Tietyö kuuluu suomalaiseen kesään mutta ei tarkoita liikenteessä välttämättä jonotusta ja piinaa. Kun Nelostietä parannetaan nyt Jyväskylän pohjoispuolella moottoritieksi, ruuhkia ehkäistään aivan uusin keinoin.

Portuksesta rakentuu Kalasataman kruununjalokivi

Espoolainen rakennusliike Westpro on kasvanut paikallisesta pientalorakentajasta merellisten asuinalueiden ja näyttävien kerrostalokokonaisuuksien toteuttajaksi. 20-vuotiaan yhtiön tähän asti mittavin projekti on Helsingin Verkkosaarenrantaan osittain veden päälle nouseva Portus.