Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistöjä suunniteltaessa ja rakentaessa tulee kiinnittää huomiota moniin seikkoihin, jotta kiinteistö palvelee tulevaa käyttötarkoitustaan, ja jotta valmiin kiinteistön käyttömukavuus vastaa nykypäivän vaatimuksia.

Yksi huomioon otettava asia on kiinteistöjen ääniympäristö, eli sisätilojen akustiikka. Pipelifen hiljainen kiinteistöviemäröintijärjestelmä, Master 3 Plus, on suunniteltu vastaamaan rakennusten kasvavia ääniteknisiä vaatimuksia.

– Järjestelmän suunnittelussa on keskitytty mahdollisimman vähäisiin virtaushaittoihin, mikä vähentää veden aiheuttamaa ääntä viemärissä. Master 3 Plus putken osalta äänitekniset ominaisuudet on ratkaistu putken valmistusmateriaalia kehittämällä, ei seinämää ja massaa kasvattamalla. Tämä tekee Master 3 Plus -järjestelmästä myös poikkeuksellisen ekologisen ratkaisun, kertoo Pipelifen kiinteistötekniikan tuotepäällikkö Jarno Huhta.

Master 3 Plus -järjestelmän suunnittelussa on huomioitu tuotteen koko elinkaari ja valmistuksessa on pyritty minimoimaan sen aiheuttama hiilijalanjälki.

– Tuotteet ovat täysin kierrätettäviä elinkaarensa loppupäässä. Myöskään tehtaallamme ei synny hävikkiä, sillä kaikenlainen ylijäämä käytetään uusien putkien raaka-aineena, kertoo Huhta.

Asennuskohde Tampereen pyynikissä

Pyynikissä valmistuu kohde, jossa vanha panimorakennus muutetaan asunnoiksi ja toimitiloiksi. Viemäriputkeksi kohteessa valikoitui Pipelifen hiljainen Master 3 Plus -kiinteistöviemäri. Putken etuna on niin kutsutut Plus-osat, joiden avulla asentaminen on todella helppoa.

– Hinta on meille myös merkitsevä tekijä. Tuote on tällä hetkellä markkinoiden kilpailukykyisin tässä kategoriassa, toteaa LVI-Halli Peltomäen puheenjohtaja Mika Peltomäki.

Master 3 Plus -kiinteistöviemärijärjestelmä on kansainvälisen Pipelife konsernin pitkän tuotekehitystyön tulos. Järjestelmän suunnittelussa on ollut mukana myös alan asennusliikkeet.

– Asiakkaan mielipide ja kokemukset ovat olleet avainasemassa tuotteen suunnittelussa. Pohjakulman keveys, osien kulma- ja asennussyvyysmerkinnät, ja jopa järjestelmän värimaailma ovat asiakaspalautteen tulosta, valaisee kiinteistötekniikan myyntipäällikkö Mika Rajakangas.

BIM-objektit ja tekninen käsikirja suunnittelun tueksi

Master 3 Plus -järjestelmän BIM-objektit ovat ladattavissa MagiCAD Cloudista ja Cadmaticista.

– BIM-objekteissa on hyödynnetty MagiCAD Cloudin esimääritettyjä putki- ja viemärisarjoja, joten ne ovat helppo tapa lisätä putket suunnitelmiin, kertoo Huhta.

Master 3 Plus -järjestelmästä löytyy myös tekninen käsikirja suunnittelun ja asennuksen tueksi. Käsikirjasta löydät tuotevalikoiman ja tekniset tiedot, suunnittelu- ja asennusohjeen, sekä mallityöselostuksen ja tehdasstandardin. Voit tilata maksuttoman käsikirjan osoitteesta pipelife.fi/master.

Lue referenssi Ekologinen hiljainen viemäriputki tiiviin rakentamisen apuna >

Viimeisimmät näkökulmat