Kokeile kuukausi maksutta

Tätä tapahtuu harvoin – isännöitsijätoimisto konkurssiin

Kuopiolainen Isännöitsijätoimisto Keijonen on asetettu konkurssiin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

Kuopiolainen Isännöitsijätoimisto Keijonen on asetettu konkurssiin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

Pohjois-Savon käräjäoikeudesta konkurssia yhtiölle haki verohallinto. Suurimmat velkojat ovat verohallinnon lisäksi Pohjois-Savon Osuuspankki ja Tapiola.

Yhtiössä oli vastuunalaisen yhtiömiehen lisäksi neljä työntekijää, jotka on kaikki irtisanottu. Konkurssipesä ei jatka isännöintitoimintaa. Yhtiöllä oli ennen konkurssia arvion mukaan vajaa 100 isännöintisopimusta, joista osa on päättynyt ennen konkurssia.

Isännöitsijätoimisto Keijonen on toiminut lähes 50 vuotta. Alun perin Kuopion Kiinteistöpalvelut E. Keijonen on perustettu vuonna 1967.

Harvinainen poikkeus

Isännöitsijäyritykset menevät erittäin harvoin konkurssiin. Isännöintiliiton viestinnästä vastaava johtaja Marjut Joensuu ei muista toista vastaavaa tapausta.

”Isännöintiyritykset ovat yleensä vakaalla pohjalla ja asiakassuhteet ovat pitkiä. Isännöinti on kuitenkin liian halpaa ja isännöintiyritykset ovat harvoin kultakaivoksia. Isännöintiliiton talousbarometrin mukaan isännöintiyrityksen liikevoittoprosentti on keskimäärin seitsemän”, Joensuu kertoo.

Isännöintiliiton tietojen mukaan tänä vuonna kevään aikana on perustettu noin 70 isännöintiyritystä. Kokonaisuudessaan Suomessa on noin 700 isännöintiyritystä ja ala työllistää noin 5000 henkeä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Tätä tapahtuu harvoin – isännöitsijätoimisto konkurssiin”

  1. Asiaa tarkemmin tietäen ei kysymyksessä ollut huono bisnes vaan vastuunalaisen yhtlömiehen moraaliton rahankäyttö. Pelit vievät..ilarikeijonen

  2. Myöskin alkoholi ongelma yksi syy…Tai Mersu joka oli vielä AMG mallia, mutta osa oppii kantapään kautta 😀

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat