Kokeile kuukausi maksutta

Määräysten moka olisi pysäyttänyt tiiviin kaupunkirakenteen tekemisen – ministeriö lupasi korjata asian

Rakentamismääräyskokoelmaan tehty muutos, sivulauseen poistaminen, uhkasi estää kasvukeskusten asemakaavoitusta ja tiiviin kaupunkirakenteen tekemistä.

Rakentamismääräyskokoelman moka olisi ilman korjaamista estänyt tiiviin kaupunkirakenteen tekemisen. Kuva: Anne Kurki
Kuuntele juttu

RKP:n kansanedustaja ja arkkitehti Anders Adlercreutz nosti esiin eilen keskiviikkona rakentamismääräyskokoelmaan viime vuoden lopussa tehdyn muutoksen.

Asetuksessa määritellään, millä etäisyydellä viereinen rakennus voi olla lähellä olevaa asuinhuonetta. Uuden asetuksen mukaan rakennusten välinen etäisyys tulisi olla vähintään yhtä iso kuin niiden korkeus. Aikaisemmassa versiossa mukana on ollut lause ”ellei asemakaavasta muuta johdu”. Uudesta asetuksesta tämä lause on yllättäen poistettu kuulemiskierroksen jälkeen, Adlercreutzin lehdistötiedotteessa todetaan.

Käytännössä muutos tarkoittaisi Adlercreutzin mukaan sitä, että esimerkiksi Kalasatamaan rakennettavan 120 metriä korkean asuinkerrostalon ympärille ei 120 metrin säteelle voisi rakentaa asuintiloja. Tai että Jätkäsaarena asemakaavat ovat suurelta osin asetuksen vastaisia.

Ympäristöministeriön Teppo Lehtinen twiittasi jo eilen, että asia korjataan.

””Ei ongelmaa, asetus korjataan. Sivulauseen poistolla ei ollut tarkoitus rajoittaa asemakaavasuunnittelua”, Lehtinen twiittasi.

Lehtinen on ympäristöministeriössä rakennukset ja rakentaminen -yksikön päällikkö.

Myös asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen vahvisti twitterissä, että asia korjataan.

”Toimimme nopeasti, että asia saadaan kuntoon”, Tiilikainen twiittasi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Määräysten moka olisi pysäyttänyt tiiviin kaupunkirakenteen tekemisen – ministeriö lupasi korjata asian”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat