A-Insinöörien uusi palvelu vertailee eri tonttien kaavamääräysten vaikutuksia rakennuskustannuksiin

A-Insinöörit on kehittänyt uuden palvelun, joka vertailee tontteja kaavamääräysten perusteella. Palvelun avulla voidaan ennakoida kaavoituksen vaikutuksia rakentamisen kustannuksiin jo ennen hankkeiden aloittamista.

A-Insinöörit on kehittänyt uuden palvelun, joka vertailee tontteja kaavamääräysten perusteella. Palvelun avulla voidaan ennakoida kaavoituksen vaikutuksia rakentamisen kustannuksiin jo ennen hankkeiden aloittamista.

Kaupunkien asemakaavat sisältävät yksityiskohtaisia asuin- ja toimistotaloja koskevia määräyksiä, jotka vaikuttavat rakentamisen hintaan.

”Tavoitteenamme on lisätä ymmärrystä kaavoituksen kustannusvaikutuksista ja auttaa rakennuttajia tekemään taloudellisesti järkeviä päätöksiä. Me tarvitsemme Suomessa kaupunkien kaavoitukseen lisää kustannustietoisuutta ja osaamista siihen, miten kaavoituksella voidaan vaikuttaa asuinrakentamisen kustannuksiin ja sitä kautta asumisen hintaan,” kaupunkikehityksestä vastaava yksikönpäällikkö Jukka Kettunen A-Insinööreistä sanoo tiedotteessa.

A-Insinöörien kehittämä analyysipalvelu auttaa tonttien omistajia ja rakennuttajia arvioimaan, mille tontille on kaavamääräysten valossa edullisinta rakentaa. Se soveltuu vertailutyökaluksi asemakaavavaiheessa, eli silloin kun rakennuksesta ei ole vielä suunnitteluratkaisua.

Palvelussa keskitytään niihin kaavamääräyksiin, jotka vaikuttavat eniten rakentamisen hintaan ja sitä kautta tontin rakentamisen kannattavuuteen. Tällaisia vaatimuksia ovat muun muassa pysäköintipaikat, yhteistilojen määrä, kerroskorkeus, kerroslukumäärä, asuntojen keskikoko ja esimerkiksi se, suunnitellaanko asuinrakennukseen viherkatto tai viherpiha.

”Kaavavaatimuksissa on hyvin paljon eroja esimerkiksi yhteistilojen määrässä. Kun eri vaihtoehdot arvioidaan ajoissa ja valinnat tehdään kustannustietoisesti, rakennuttaja ja viime kädessä asukas säästävät rahaa”, kustannusasiantuntija Annika Langinvainio A-Insinööreistä kertoo.

Palvelu perustuu A-Insinöörien laajaan kustannusosaamiseen ja selvitykseen kaavamääräysten kustannusvaikutuksia.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “A-Insinöörien uusi palvelu vertailee eri tonttien kaavamääräysten vaikutuksia rakennuskustannuksiin”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi