Tanssin talon rakennushanke valmistui Ruoholahdessa – budjetti ylittyi hieman

Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevan Kaapelitehtaan yhteyteen toteutetun Tanssin talon työmaa on luovutettu tilaajalle Kiinteistö oy Kaapelitalolle. Viimeistelytyöt tosin jatkuvat vielä vuoden 2022 puolelle.

Kuva: Daniel Torsell / Eficic oy

Talon viralliset avajaiset ovat aikataulun mukaisesti 2.2.2022.

”Kunnallisvalituksen jälkeen olemme pysyneet aiotussa aikataulussa, ja Tanssin talo pääsee avautumaan suunnitellusti vuoden 2022 helmikuussa. Hanke tuli maksamaan 42 miljoonaa euroa, mikä ylittää budjettiarvion vain 5 prosentilla. Onnistuimme onneksi suojautumaan koronan aiheuttamalta pahimmalta hintapiikiltä”, Kiinteistö oy Kaapelitalon toimitusjohtaja Kai Huotari sanoo tiedotteessa.

Yhteensä noin 6800 neliömetrin hankkeen rahoituksesta 15 miljoonaa euroa tuli Jane ja Aatos Erkon säätiöltä, 9,95 miljoonaa euroa Helsingin kaupungilta ja 7,25 miljoonaa valtiolta. Kaapelitalo kattaa 2 miljoonan euron budjettiylityksen, minkä jälkeen yhtiön rahoitusosuus on noin 10 miljoonaa.

Kiinteistö oy Kaapelitalolle oli itseisarvo, että Kaapelitehtaan kulttuuri- ja taidevuokralaiset sekä kävijät osallistettiin suunnitteluun jo heti alkumetreiltä. Heiltä saadun palautteen perusteella 30 vuotta vanhaa kulttuurikeskusta on uudistettu merkittävästi Tanssin talon rakennushankkeen aikana.

Tammikuussa 2022 Kaapelitehtaan sisäpihalle avautuu uusi katettu Lasipihaksi nimetty aula. Siellä kävijöitä palvelee infopiste, lipunmyynti sekä Tehtaanmyymälä, joka toimii samalla sisäänkäyntinä Kaapelitehtaan kolmeen museoon. Jatkossa Lasipihalta on käynti kellarirampin kautta myös kaikkialle muualle kulttuurikeskukseen.

”10 metriä korkea, 16 metriä leveä ja 50 metriä pitkä Lasipiha on uniikki tila Helsingissä. Toivomme, että siellä voidaan toteuttaa myös erilaisia installaatioita ja taideprojekteja.”

Myös Kaapelitehtaan logistiikkaa on parannettu muun muassa kääntämällä lastausreittejä kiinteistön ulkokehälle sekä avaamalla tehtaan sisäisiä kulkureittejä. Kaapelitehtaan tapahtumatilojen käytettävyys ja talon vuokralaisten kulku ovat oleellisesti monipuolistuneet.

Tanssin Talon rakennushankkeesta on vastannut Haahtela-rakennuttaminen oy projektinjohtajana Reima Luodemäki ja suunnittelusta ovat vastanneet yhteistyössä JKMM Arkkitehdit oy ja ILO Arkkitehdit oy pääsuunnittelijana Teemu Kurkela ja vastaavana rakennussuunnittelijana Pia Ilonen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tanssin talon rakennushanke valmistui Ruoholahdessa – budjetti ylittyi hieman”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat