Helsingin kaupunki myönsi lisärahoituksen Tanssin talolle ja hyväksyi Kruunuhaan arvokiinteistön maankäyttösopimuksen

Helsingin kaupunginhallitus myönsi kokouksessaan 7. lokakuuta lisärahoituksen Tanssin talolle sekä hyväksyi maankäyttösopimuksen teon Kruunuhaassa sijaitsevaan tonttiin, jonka rakennukset tulevat asuin-, hotelli- sekä toimitilakäyttöön.

Havainnekuva Tanssin talosta. Kuva: JKMM Arkkitehdit

Kaupunginhallitus päätti korottaa kaupungin rahoitusosuutta Tanssin talo -hankkeessa yhteensä enintään 3,95 miljoonalla eurolla. Lisäksi kaupunginhallitus päätti hankkeen rahoitusta koskevan puitesopimuksen ja Kiinteistö oy Kaapelitalon rahoitusanomuksen mukaisesti hyväksyä 5,5 miljoonan euron suuruisen vastikkeettoman sijoituksen tekemisen Kiinteistö oy Kaapelitalon sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon.

Lisärahoituksen tarve johtuu muun muassa rakennusalan yleisen kustannustason noususta.

Kaupunginhallitus hyväksyi myös maankäyttösopimuksen teon Suomen valtion ja Senaatti-kiinteistöjen kanssa liittyen Kruunuhaassa sijaitsevaan tonttiin (tontti 91-1-18-3) ja asemakaavan muutosehdotukseen. Asemakaavan muutosehdotus koskee tonttia, jolla sijaitsee neljä rakennusta osoitteissa Mariankatu 23, Maneesikatu 7 sekä Liisankatu 8.

Kruunuhaan kiinteistöön on kaavailtu uutta asuin-, liike- ja toimistokerrosalaa 12600 kerrosneliötä, josta vähintään puolet on osoitettava liike-, hotelli- tai toimitilaksi. Asukasmäärän lisäys voi olla enintään noin 100 asukasta. Korttelin rakennuksissa on toiminut aikaisemmin muun muassa maa- ja metsätalousministeriö.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin kaupunki myönsi lisärahoituksen Tanssin talolle ja hyväksyi Kruunuhaan arvokiinteistön maankäyttösopimuksen”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi