Kokeile kuukausi maksutta

Ilmatar päätti suuresta tuulivoimapuistosta Iihin

Yrityksen mukaan tuulipuistosta tulee yksi Suomen suurimmista.

Kuvassa Ilmattaren tuulivoimaloita Alajärvellä. Kuva: Ilmatar

Pohjoismainen energiayhtiö ja itsenäinen sähköntuottaja (IPP) Ilmatar on tehnyt investointipäätöksen 30 voimalan tuulipuiston rakentamisesta Iin kuntaan Pahkakoskelle.

Yrityksen mukaan tuulipuisto tulee olemaan yksi Suomen suurimmista.

186 megawatin (MW) nimellisteholla toimivan tuulipuiston maanrakennustyöt alkavat heti. Turbiinien pystytyksen on tarkoitus alkaa loppukesästä 2024. Kaupallinen käyttöönotto tapahtuisi kesällä 2025.

”Tämä on suuri investointipäätös, josta olemme erittäin ylpeitä. Tiedämme, että lisää uusiutuvaa energiaa tarvitaan, ja vihreän siirtymän on edettävä muuttuvasta taloustilanteesta huolimatta”, Ilmattaren toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström sanoo tiedotteessa.

Pahkakosken tuulipuisto tuottaa noin 600 gigawattituntia (GWh) sähköä vuodessa, mikä vastaa noin 240 000 kerrostaloasunnon tai 30 000 sähkölämmitteisen omakotitalon sähkönkulutusta.

Tiedotteen mukaan Ilmatar on sitoutunut investoimaan Pohjoismaiseen uusiutuvaan energiaan ja laajentamaan tuotantokapasiteettiaan. Tavoitteena on luoda mahdollisimman houkutteleva ympäristö energiavetoisille investoinneille.

Yhtiön strategian mukaisesti rakennettavat uusiutuvan energian voimalat pysyvät Ilmattaren omistuksessa koko elinkaaren ajan.

Marraskuussa 2023 Ilmatar kertoi aloittaneensa 38,4 MW Korpilevonmäen tuulivoimapuiston rakentamisen Säkylään. Ilmattarella on portfoliossaan noin 1 GW uusiutuvaa energiaa tuotannossa, rakenteilla tai rakentamisvalmiina.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ilmatar päätti suuresta tuulivoimapuistosta Iihin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat