Vastaavana työnjohtajana toimiva Harri Vesanto on tiimeineen rakentanut pääkaupunkiseudulle yli 1000 kotia.

Yli 17 vuoden kokemus vastaavana mestarina on opettanut, että positiivinen ilmapiiri ja kannustaminen saavat ihmisistä parhaat puolet esiin.

”Ihmisten johtaminen on tässä työssä tärkeää. Työmaa pitää saada toimimaan ja tuottamaan. Se onnistuu vain, jos kohtelee kaikkia oikeudenmukaisesti – niin työntekijöitä, aliurakoitsijoita, tavarantoimittajia, asukkaita kuin yhteistyökumppaneita”, Harri sanoo.

Vastaava työnjohtaja pitää huolen siitä, että rakennustyöt etenevät suunnitelmien mukaisesti ja turvallisesti. Tehtävässä pääseekin vaikuttamaan aidosti asiakkaan rakennushankkeen toteutukseen. Ihmisten, kustannusten ja aikataulujen yhteensovittamisessa asiantuntemus, pitkäjänteisyys ja yhteistyökyky ovat valttia. Harri pyrkii itse näyttämään teoillaan esimerkkiä: toimimaan sovitun mukaisesti, kuuntelemaan ja joustamaan.

”Onneksi päädyin rakennusalalle; työnkuva on monipuolinen ja vastaavana mestarina saan olla tekemisissä ihmisten kanssa ja pitää huolen siitä, että työt edistyvät,” Harri kertoo.

Vastaava työnjohtaja Harri Vesanto.

Erilaisilla työmailla pääsee haastamaan itsensä

Nuorena kokiksi ryhtymistäkin harkinnut Harri on toiminut rakennusalalla kaikkiaan jo 30 vuotta. Ura on edennyt opiskellen ja kovalla työnteolla: ensin kirvesmiehen hommista kesätyönjohtajaksi Skanskalle ja siitä vaativien työmaiden johtamiseen.

”Vaativampia tehtäviä on tarjottu, koska olen osoittanut ammattitaitoa ja ongelmanratkaisua käytännössä. Omat esimiehet ovat huomanneet hyvin tehdyn työn ja luottaneet”, Harri pohtii.

Skanskalla kannustetaan jatkuvaan itsensä kehittämiseen muun muassa koulutuksen ja tehtäväkierron kautta.

Suomeen suurimpiin kuuluvan rakentajan palveluksessa on mahdollisuus päästä johtamaan erityyppisiä rakennustyömaita asunnoista toimisto- ja liiketiloihin.

Tällä hetkellä erityisesti pääkaupunkiseudun vilkas asunto- ja toimitilarakentaminen tarjoaa monipuolisia työmahdollisuuksia työnjohtajille.

Harri on saanut kiitosta erityisesti nuoremman työnjohdon kannustamisesta seuraaville työmaille vaativampiin hommiin. ”Delegoimisen taito on ollut pakko oppia. Iän myötä olen oppinut, että vastuun kantaminen vaihtelee ihmisestä toiseen. Täytyy olla tilannetajua ja kyky lukea ihmistä – mikä on sopiva vastuun määrä kunkin kantaa?”

”Pyrin tarjoamaan alaisilleni monipuolisia työtehtäviä, jotta kaikki tuntisivat oman työnsä motivoivaksi ja mieluisaksi. Esimiehenä se vaatii minulta ylimääräistä suunnittelua ja edellyttää, että tunnen väkeni hyvin. Siihen laitan aikaa kuitenkin mielelläni. On hyvä tunne auttaa muita onnistumaan”, hän sanoo.

Haluatko sinä Harrin työkaveriksi mielenkiintoisille hankkeille ja osaksi kannustavaa työyhteisöä?

Haemme nyt vastaavia, vanhempia ja nuorempia työnjohtajia asunto- ja toimitilarakentamiskohteille pääkaupunkiseudulle. Tutustu tehtäviin ja hae >

Skanska on yksi Suomen suurimmista asuntojen, toimisto- ja tuotantotilojen sekä infrastruktuurin rakentajista ja projektikehittäjistä. Toteutamme hyviä työ- ja asuinympäristöjä sekä sujuvia liikenneyhteyksiä. Meidän kanssamme pääset rakentamaan parempaa yhteiskuntaa.

Muut avoinna olevat työpaikat:

Hankekehitysjohtaja >
Laatuinsinööri >
Talotekniikkainsinööri ja -päällikkö (LVI) >
Kansainvälisen hankinnan asiantuntija >
Alueyksikön hankintapäällikkö >
Laskentainsinöörejä >

Seuraa Skanskaa sosiaalisessa mediassa:

Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
Lue blogi >

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi