Energiainssi Vesa Harju palasi kotipesään

Laajan asiantuntija- ja projektitaustan energialiiketoiminnasta omaava DI Vesa Harju palasi elokuussa takaisin Assemblinille. Pesti on energiayksikön liiketoimintajohtaja ja urakkana on pitää yhtiö kärkikastissa alan kiristyvässä kilpailussa.

Hyppäät takaisin vanhan työnantajan palvelukseen. Mikä yhtiössä veti puoleensa?

Loistava yhteishenki, Energia-yksikön ja koko Assemblinin potentiaali sekä kiinnostavat työtehtävät. On ollut mukava palata ja minut on otettu myös hyvin vastaan. Suurin osa porukasta on entuudestaan tuttuja, mutta toki joukossa on uusiakin työkavereita.

Millaisiin asioihin aiot panna lisää buustia?

Tekniikan ja laadun osalta yksikkö on hyvässä iskussa, mutta myynnin kehittämiseen ja viestin välittämiseen markkinoilla tullaan panostamaan lisää. Palvelutarjontaa ja sopimusmalleja kehitetään eteenpäin, jotta pysymme asiakkaiden ensisijaisena valintana nyt ja tulevaisuudessa.

Millaiset ovat teidän alan näkymät lähivuosina?

Energiapuoli ei ole niin suhdanneherkkää kuin muu rakennusala, mutta meilläkin on segmenttikohtaista vaihtelua. Ala kasvaa lähivuosina vahvasti, mutta samalla kilpailu kiristyy. Muun muassa energiantuotannon ja lämpöpumppujen kehitys yhdessä tekniikan hintojen laskun kanssa tuovat uusia asiakkaita ja uutta bisnestä.

Mikä veti sinut tälle alalle? Mitkä ovat olleet mieleen jäävimmät projektit?

Energia-alalla on helppo toimia hyvällä omatunnolla, sillä hyvin hoidetuissa hankkeissa voittajia ovat asiakas, ympäristö ja palveluntarjoaja. Yksi mieleen jäävimmistä energiatehokkuus-hankkeista on ollut Graniittitalo. Lääkäriaseman 24 h toiminta, päiväkirurgiset osastot, useat päällekkäiset vuokralaismuutokset sekä todella merkittävät muutokset kiinteistön LVIASK-tekniikkaan tekivät kohteesta haastavan ja antoisan.

Kuvaile itseäsi esimiehenä. Mitkä asiat ja periaatteet ovat sinulle tärkeitä?

Esimiehenä pyrin toimimaan kuten muutenkin. Erilaisten ihmisten arvostaminen, henkilöstön tukeminen ja sparraaminen sekä joukkueena pelaaminen ovat kulmakiviä. Ja vaikka välillä mennään vauhdilla eteenpäin, ei huumoriakaan saa unohtaa.

Vesa Harju

  • Syntynyt Helsingissä 1985
  • Diplomi-insinööri, Aalto-yliopisto 2012
  • Liiketoimintajohtaja, Energia- ja elinkaaripalvelut, Assemblin oy, 2019–
  • Suunnittelu-, myynti- ja kehitystehtävät, LeaseGreen Group, 2018–2019
  • Projektijohtaja, Energia-yksikön perustajajäsen, Assemblin oy, 2014–2018
  • Energia-asiantuntija, Siemens Osakeyhtiö, 2012–2014
  • Asiantuntija, Empower oy, 2011
  • Harrastukset: Kuntosali, koripallo, ooppera

 

Teksti: Timo Sormunen